Bir PKK'lının etkisiz hale getirilmesi 10 milyon dolar

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılımın ilk 'meyvesinin' AKP aleyhinde bir rüzgar estirdiğini kabul eden Hüseyin Çelik: Silopi'deki görüntüler gerçekten herkesi rahatsız etmiştir. Hangi hakla neyin zaferini yapıyorsunuz siz? Ancak bunun kalıcı olmadığını herkesin bilmesi gerekiyor. Halkımız anlayacak, kasımda Meclis'teki sunum bunun başlangıcı olacak

Bülent ŞANLIKAN / İSTANBUL

AKP'nin Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kürt açılımı çerçevesinde Türkiye'ye dönüş yapan ilk grubun, Silopi'de karşılanma manzaralarının toplumda yarattığı olumsuz etki üzerine görüşlerini AKŞAM'la paylaştı. 'Kasım ayında bu iş Meclis'e sunulacak. Bu ülkenin bir resmi dili var. Ama insanların ana dillerinin önündeki engelleri de kaldırmanız lazım. Ana dilini öğrenmesi, öğretmesi, ana dilinde duasını yapması, ağıtını yakması, müziğini dinlemesi... Bunların büyük kısmını yaptık' diyen

Çelik'in tespitleri şöyle:

DTP FIRSATI KÖTÜ KULLANDI: Mahmur Kampı'ndan ve Kandil'den 34 kişinin gelişi ile ilgili maalesef PKK sempatizanları ile DTP'nin şahinlerinin dışında hepimizi çok rahatsız eden görüntüler meydana geldi. Bundan dolayı toplumda bir dalgalanmanın olduğu doğrudur. Ancak bunun kesinlikle kalıcı olmadığını herkesin bilmesi gerekiyor. Nitekim hükümetimiz bu ve benzeri görüntülere bundan böyle asla müsaade etmeyecek. DTP'ye verilen bir fırsatın kötü kullanıldığını herkes biliyor.

HALKIMIZ ANLAYACAK: Halkımız bizim yapmaya çalıştığımızı anladığı zaman, ki anlayacak, kasımdaki sunum bunun başlangıcı olacak, bu rüzgar elbette dönecek. Vatandaşımız bölünme diye bir şeyin olmadığını, aksine demokratikleşmenin birlik ve beraberliğin ilacı olduğunu görecek. Bölünme senaryolarının panzehiri demokratikleşmedir.

ETNİK GRUP GÖZETMEYİZ: Bir etnik grubun lehine ya da aleyhine siyaset yapamaz AK Parti. Van'da Diyarbakır'da sevinç yaratan ancak Kayseri'de Yozgat'ta insanların üzüntüsüne yol açan hiç bir kavramın içinde AK Parti olmaz.

TEK MİLLET NE DEMEK: TBMM'de 'kırmızı çizgilerimizi' ortaya koyacağız, yapılması gereken ve yapılmaması gerekenleri söyleyeceğiz. Türkiye'nin tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet olduğunu tartışma konusu yapmıyoruz. Yalnız tek millet demek tek etnisite demek değildir. Millet ortak bir mazisi olan, geleceğe yönelik planları olan, bugün birlikte yaşama arzusunda olan gönüllü birlikteliği oluşturan insan topluluğudur. Bugün Türkiye'de yaşayan insanların diyelim ki 100 tane özellliği varsa 80 tanesi ortaktır. Bu ortak paydalar sizi millet yapıyor. Ortak paydalarımızı ön plana çıkaracağız. Ayrılan 20 özelliğimizi de inkar etmeyeceğiz.

AİLE TERBİYESİNE TERS:

Kamuoyunda AK Parti aleyhine bir rüzgar estirilmiş olabilir. Silopi'deki görüntüler gerçekten herkesi rahatsız etmiştir. Hangi hakla neyin zaferini yapıyorsunuz siz. Bizim aldığımız aile terbiyesi şunu gerektirir: Benim komşumun evinde yas varsa ben düğün bayram yapamam. Şehit aileleri, şehit evlatlarının acılarını hala yüreklerinde hissediyorken, siz orada zafer işareti yapıyorsunuz. Evlerine barklarına gitselerdi, normal bir vatandaş gibi. Suça karışmamış bir insan siyaset de yapabilir fikrini de söyleyebilir.

ŞEHİT AİLELERİ SİYASET

YAPMASIN: Şehit ailelerine sesleniyorum: Kendilerini siyasallaştırmasınlar. Propaganda malzemesi olmasınlar. Onlar bize şehitlerimizin emanetidir. Gazilerimiz büyük fedakarlık yapan insanlardır ama politize olurlarsa saygınlıklarını yitirirler. Ayşe Teyze senin çocuğun şehit oldu ama komşun Fatma Teyze'nin de çocuğu şehit olmasın istiyoruz.

Asıl bölücü Bahçeli

VAN milletvekili Hüseyin Çelik, MHP'ye şöyle yüklendi: 'Bizi memleketi bölmekle suçlayanlar bu memleketi kendi söyledikleri ile kendi dünyalarında böldüler. Sayın Bahçeli Sayın Başbakan'a diyor ki 'Senin doğudan güneydoğudan seçilmiş milletvekillerin olabilir ama onları kendinden sayma. Yarın onların kime çalışacağını çok iyi göreceksin.' Hayır bu bölücülük, bu coğrafi bölücülük, bu etnik bölücülük. Sen niçin doğuda yoksun, bunun hiç hesabını yaptın mı?'

KÜRTÇÜLÜK YAPMAK FARKLI

Çelik, DTP'yi de eleştirdi: 'DTP'ye bazıları Kürtlerin temsilcisi diyor. DTP 21 milletvekili olan bir partidir. AK Parti'de 75 tane Kürt kökenli milletvekili var. Kürtçülük yapmak ile Kürtleri temsil etmek farklı şeyler.'

Baykal yazdı, vatan haini biz olduk

CHP lideri Deniz Baykal ile ilgili Derya Sazak'ın yazdığı bir yazıdan örnek veren Çelik, 'Merhum İsmail Cem ile birlikte 'Yeni Sol' diye bir kitap yazmışlar 1991 yılında. Deniz Bey'in makalesinden okuyalım: 'Birçok hak ve özgürlüğün yaşama taşınamamış olmasının sıkıntıları ortadadır. Soyut bir devlet kavramı içerisinde, yaşanılan gerçeğe uymayan ideolojik, siyasi ve hukuksal bir çerçeveye insanlar uydurulmak istenmektedir. Devletin, yurttaşlarının sahip olduğu etnik yapılardan birini ön plana çıkarması; bir etnik yapıyı kutsarcasına yaklaşımlar içinde oluşu; bu amaca dönük asimilasyon politika ve uygulamalarını kabul etmek doğru değildir.' Bunu Sayın Baykal söylüyor. Kendi ortaya koydukları meseleleri bugün biz çözmek üzere çıkınca kıyamet kopuyor! Biz vatana ihanet ile suçlanıyoruz' dedi.

Bir PKK'lının etkisiz hale getirilmesi 10 milyon dolar

ÇELİK, terörün Türkiye'ye getirdiği maliyeti şöyle anlattı: 'Bir teröristin etkisiz hale getirilmesinin faturası 10 milyon dolardır. Hesap ortada. 300 milyar dolar fiili para harcanmış. Yani 450 katrilyon yapar. Ölü ya da etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 30 bindir. Soruyorlar bana 'Bu ekonomik meseleler varken neden bu mesele ile uğraşıyorsunuz' diye. İşte tam da bunun için uğraşıyoruz. 300 milyar dolar ile 150 adet İstanbul Boğaz Köprüsü yaparsınız.'

GENETİK DÜŞMANLIK DOĞUYOR

Öldürülen teröristler ile şehit ailelerinin karşılıklı 'genetik düşmanlık' beslediklerini ifade eden Çelik, 'Bu teröristlerin annesi, halası, babası, kardeşi, yeğeni var. Öldürülen teröristin fotoğrafını evine asıyor. Asma diyebilir misin? Onun büyüyen yeğeni ne oldu bu diyor. Askerler öldürdü diyorlar. Hangi asker öldürdü? Türk askeri öldürdü. Bir genetik düşmanlık doğuyor. Şehit ailesi şehit olan evladının resmini duvara asıyor. Onun çocukları kim öldürdü diyor. Kürtler öldürdü deniyor. Orada da genetik bir düşmanlık doğuyor' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber