Öğretmen okumuyor

Haber Giriş : 25 Ocak 2005 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir-Sen 11 bin öğretmene yönelik çeşitli konularda anket düzenledi. Buna göre genç öğretmenlerin teknolojiyle daha iç içe olduğu, boş zamanlarında ise çok kitap okuduğu, sinema ve tiyatroya gittiği ortaya çıktı. Araştırmaya göre erkek öğretmenler bilgisayar ve internet kullanımında daha iyiyken, tiyatro ve sinemaya gitme sıklığında bayanların gerisinde.

Araştırmaya göre öğretmenlerin beşte dördü bilgisayar kullanmayı bilmiyor. Erkek öğretmenler, bayanlara göre bilgisayarı daha fazla kullanıyor. İnterneti genç öğretmenler daha fazla kullanırken, yaş yükseldikçe öğretmenler arasında internete girme de azalıyor. Öğretmenlerin çoğu ara sıra internete giriyor. Erkek öğretmenler interneti bayan öğretmenlerden daha fazla kullanıyor.

Eğitim-Bir- Sen araştırmasında öğretmenlerin kitap okuma alışkanlıkları daha çok ?ara sıra? kategorisinde yer aldı. Okumaya dikkat çekici bir ilgi gösterenler ancak üçte bir oranında kaldı. Araştırmaya göre bayan öğretmenler erkek öğretmenlere oranla daha fazla kitap okuyor. Öğretmenlerin sinemaya gitme sıklığı ise kitap okuma sıklığından daha düşük. Öğretmenler arasında en az ilgi gören sanat dalı ise tiyatro çıktı. Sık sık tiyatroya gidenlerin oranı yirmide birken bu oranın düşüklüğü tiyatronun daha az yaygın olması olarak gösterildi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber