AB'den Türkiye'ye nota!... Gül'den cevap: Kim kime nota veriyormuş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2009 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB, Pazartesi Türkiye'ye gelecek El Beşir için Türkiye'ye nota iletti.

Avrupa Birliği, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin hakkında tutuklama kararı çıkarttığı Sudan Cumurbaşkanı Ömer El Beşir'in ziyaretiyle ilgili Ankara'ya nota iletti.

Notada, Türkiye'nin katılım sürecinde Avrupa Birliği politikalarıyla uyumlu olmayı taahüt ettiği hatırlatılıyor.

Sudanlı yetkililer dün, Beşir'in İstanbul'da yapılacak İslam Konferansı Örgütü toplantısı için Türkiye'ye geleceğini duyurmuştu.

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin hakkında aldığı tutuklama kararının ardından ilk kez Türkiye'yi ziyaret edecek.

Gül: Kim Kime Nota Veriyormuş

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in Türkiye ziyaretiyle ilgili, "İslam Konferansı Teşkilatı çerçevesi içerisinde yapılan bir toplantı bu. İkili bir ziyaret değil. Bunlar çok taraflı ziyaretler" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Elazığ'dan ayrılmadan önce Elazığ Havaalanı'nda gazetecilerin, Avrupa Birliğinin, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in İSEDAK toplantısı için İstanbul'a gelecek olması dolayısıyla verdiği notayla ilgili sorusuna, gülerek "Onlar ne karışırmış ki. Kim kime nota veriyormuş" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, El Beşir'in katılacağı İSEDAK toplantısının bölgesel bir toplantı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İslam Konferansı Teşkilatı çerçevesi içerisinde yapılan bir toplantı bu. İkili bir ziyaret değil. Bunlar çok taraflı ziyaretler, milletlerarası bir örgütün üyeleri olarak herkes ziyaret ediyor. Dolayısıyla da herkesin böyle görmesi, böyle anlayışla davranması gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber