Danıştay saldırganı, mahkemeden atıldı

Haber Giriş : 09 Kasım 2009 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davalarla birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının 120. duruşmasında olay çıktı.

Ergenekon davasında Osman Yıldırım'ın üzerine yürüyen Alparslan Arslan salon dışına çıkarıldı.

Danıştay'a Saldırı Davası'nın da birleştirildiği Birinci Ergenekon Davası'nın görülmesine devam ediliyor. Duruşmada tutuklu sanıklardan Osman Yıldırım, savunma yapıyor. Silivri Cezaevi'ndeki görülen 94 sanıklı davada, 120'inci duruşmasına aralarında İşçi Partisi Genel başkanı Doğu Perinçek ve Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de bulunduğu 23 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada, davada önemli bir isim olan Osman Yıldırım savunma yapıyor. Danıştay Davası'nın Birinci Ergenekon Davası'yla birleştirilmesinde etkili olan Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması olayına yönelik açıklamalarda bulundu.

Gazeteye ilk iki bombayı kendisinin attırdığını söyleyen Yıldırım, ancak bu bombaların patlamadığını söyledi. Osman Yıldırım, Cumhuriyet'e atılan ve patlayan üçüncü bombanın kendisiyle ilgisi olmadığını, o bombayı Alparslan Arslan'ın attığını söyledi. Danıştay Saldırısı'na da değinen Yıldırım, saldırı öncesi Alparslan Arslan'ı uyardığını ve "Bu işi sana verenleri bir çağır da bana da teklif etsinler" dediğini söyledi. Yıldırım, Danıştay saldırıyla bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Tartışmanın sürmesi üzerine Osman Yıldırım'ın üzerine yürüyen Alparslan Arslan salon dışına çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber