Türk Eğitim-Sen'den öğretmen atamasına tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''10 bin kadrolu öğretmen alımı sadece atama bekleyen öğretmen adayları arasında yapılmalı'' dedi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Kasım ayında 10 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacağını ve atamaya sözleşmeli öğretmenlerin de başvurabileceğini açıkladığını hatırlattı.

Bakan Çubukçu'nun açıklamasının, 10 bin öğretmen atamasının reel olarak yapılmayacağı anlamına geldiğini ileri süren Koncuk, ''Çünkü sözleşmeli öğretmenler de 10 bin kadrolu öğretmen atamasına başvurabileceğinden bu atama sadece görev bekleyen öğretmen adaylarını kapsamayacağından 10 bin yeni kadrolu öğretmenin alınacağını söylemek mümkün değildir'' dedi.

Sözleşmeli öğretmenlerin bu atamaya başvurmasının atama bekleyen öğretmen adaylarının önünü tıkayacağını savunan Koncuk, şunları kaydetti:

Bakan Çubukçu'nun sözlerinden de anlaşıldığı üzere tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması ile ilgili şu ana kadar herhangi bir gelişme yoktur. Bu da sözleşmeli öğretmenlerin umutlarıyla, gelecekleriyle oynandığı anlamına gelmektedir.

Bakanın bu noktada 10 bin öğretmen atamasını sadece atama bekleyen öğretmen adayları arasında yapması ve bugün sayısı 70 bine ulaşan sözleşmeli öğretmenlerin tamamını şartsız kadroya alması gerekmektedir. Aksi takdirde hakkaniyetten söz edilemez.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber