Kamu çalışanlarından tabutlu eylem

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2009 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar 25 Kasım'da Türkiye genelinde yapacakları iş bırakma eylemini duyurmak için Taksim'de davullu, tabutlu eylem düzenledi. Taksim Meydanı'nda toplanan kamu çalışanları 20 davul eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında bir memurun içine girdiği tabut omuzlarda taşındı.

Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık bin kişi 25 Kasım'da tüm Türkiye'de yapılacak iş bırakma eylemini duyurmak için Taksim Meydanı'nda toplandı. "Grev ve toplu sözleşme hakkımız için 25 Kasım'da iş bırakıyoruz." yazılı pankart açan göstericiler Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. "Adalet dediniz hakkımızı yediniz. Sürgüne, kıyıma, haksızlığa son. Dayanacak güç, sıkılacak kemer yok. Hükümet mi tehlikeli domuz gribi mi? IMF milletvekili maaşını düşür" yazılı dövizler taşıyan memurlar, "AKP şaşırma sabrımızı taşırma. Geliyor, geliyor genel grev geliyor. Vur vur inlesin AKP dinlesin. Grevle toplu sözleşmeli sendika." şeklinde sloganlar attı.

20 davulcunun eşliğinde yürüyen kalabalık içinde en dikkat çeken görüntü bir tabut ve içindeki memurdu. Üzerinde "Rahmetli sağlığında memur, mezarda emeklilik kahretti. IMF dayatmalarına dayanamadı" yazılı tabutun içine elindeki simitle giren bir memuru arkadaşları uzun süre omuzlarında taşıdı. Galatasaray Meydanı'na gelen grup davulcuların ritmi eşliğinde uzun süre slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin politikalarını eleştirdi. Akyıldız, greve toplu sözleşme hakkı için 25 Kasım'da Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber