Ameliyatta kalan gazlı beze kanser teşhisi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 09:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Osman ASİLTÜRK

Ameliyat sonrası ağrıları artan Rukiye Ulaşan'a dış gebelik ve kanser teşhisi kondu. Sorunun ameliyatta kalan gazlı bez olduğu ortaya çıktı

AMELİYAT sırasında karnında unutulan gazlı bez ve ameliyat materyalleri, 4 ay sonra ortaya çıkan Rukiye Ulaşan, 200 bin liralık tazminat davası açtı. 3 çocuk annesi Rukiye Ulaşan (38) idrar torbasındaki rahatsızlık nedeniyle 16 Ocak 2009'da Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde ameliyat oldu. Ameliyattan sonra ağrıları artan Ulaşan'ın karnı şişti ve sarı sıvılar kusmaya başladı. 18 Mayıs'ta aynı hastaneye kaldırılan Ulaşan'a bu kez dış gebelik teşhisi kondu.

KANSER TEŞHİSİ

Bunun üzerine Ulaşan'ın yaptırdığı tahlillerde dış gebelik değil bağırsak kanseri olduğu teşhisi konulup ameliyata alındı. Ancak ameliyatta kanser yerine gazlı bez ve bazı materyaller bulundu. Bu nedenle Ulaşan'ın birbirine yapışan bağırsaklarının bir kısmı alındı. Bütün yaşadıklarına rağmen hastane yönetiminden bir özür telefonu dahi gelmemesi ve konuyla ilgili bir muhatap bulamaması üzerine Ulaşan, savcılığa suç duyusunda bulundu.

SORUŞTURMA İZNİ YOK

Savcılık ilk ameliyatı yapan doktorlar ve hemşire hakkında İstanbul Valiliği'nden soruşturma izni istedi. Bilirkişi olarak atanan Prof. Dr. Erdal Kaya sadece hemşirenin hatalı olduğunu bildirince valilik, ameliyat ekibi hakkında soruşturma izni vermedi. Bunun üzerine Ulaşan, ilk ameliyatını yapan doktorlar ve hastane hakkında 200 bin liralık maddi manevi tazminat davası açtı. Yaşadığı olaylar nedeniyle intihara kalkıştığı kızını son anda kurtardıklarını anlatan Ulaşan, "Doktorlar öleceğimi söylediğinde dayanılmaz ağrılar çekiyordum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber