Eşi çalışan KPSS adayları tercihlerini nasıl yapmalı?

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da oturuyorum. Eşim üniversitede memur olarak çalışıyor. KPSS-2009/6 tercih kılavuzunda yer alan kadrolardan Trabzon dışındaki belediye veya üniversiteleri yazarsam eş durumundan Trabzon'a nasıl gelebilirim. Rumuz: Memur

Belediye ve üniversitelere yönelik tercih yaparken durumunuzu iyice gözden geçirmeniz gerekir. Kılavuzda Trabzon ilinde yer alan kadro ve pozisyonları tercih edin. Trabzon dışındaki bir yeri tercih edecekseniz ailenizle birlikte değerlendirin. Trabzon dışında yer alan başka illerdeki bir üniversiteyi tercih edip yerleşmeniz durumunda eş durumundan dönmeniz mümkün olmaz.

Adaylık eğitimine tabi tutulduktan sonra

Göreve başladığınız üniversitede en az 1 yıl, en fazla 2 yıl süren adaylık eğitimine tabi tutulacak ve bundan sonra asli memur olarak atanacaksınız. Daha sonra Trabzon'da bulunan bir kamu kurumuna ya da eşinizin çalıştığı üniversiteye naklen gelmeniz mümkün. Tabi ki atandığınız kurumun izin vermesi şartıyla. Ya da eşiniz Trabzon'dan ayrılacak. Atandığınız üniversiteye veya kuruma naklen gelecek. Bu yüzden tercih yaparken bu hususları gözden geçirin.

Taşra teşkilatı olan kurumları tercih edin

Eşleri kamuda çalışan memur adaylarının tercihlerini başka illerden yaparken eşinin çalıştığı ilde teşkilatı olan kamu kurumlarını tercih etmelerinin uygun olacağını düşünüyorum.

Özürlü adaylar tercihte bulunabilir mi?

Özürlü adayların, KPSS-2009/6 tercih kılavuzundaki boş kadro ve pozisyonları tercih etmeleri gerekir. Sözkonusu kadro ve pozisyon için aranılan şartları taşımaları ve fiilen görev yapabilecekleri kadroları tercih etmeleri halinde bunu yapabileceklerini sağlık kurulu raporuyla belgelemeliler... Bu şartları yerine getirdikleri takdirde atama teklifinin yapıldığı kurum tarafından atanmaları mümkün olur.

Askerlikten muaf olanlar tercihte bulunabilir mi?

Askerlikten muaf memur adayları tercihte bulunabilir. Atanacağınız kadro ve pozisyon için yerleştirme kılavuzunda aranan şartları taşımanız kaydıyla görevin yapılabileceğine engel sağlık sorunu olmaması halinde yerleştirme için tercihte bulunabilirler.

Şoför kadrosuna başvuracaklar dikkat!

Şoför kadrosuna başvuracaksanız kulağınızı bize verin. Tercih kılavuzunda başvuru şartları arasında "B sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak" niteliği aranan kadroları, "C", "D", "E" ve "G" sınıfı sürücü belgesi sahibi olanlar da tercih edebilecekler. Bu yüzden tercihlerinizi dikkatli yapın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber