Çubukçu: Eğitimde yeni teknolojiler kullanılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 15:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı ve İntel işbirliğiyle 2003 yılından bu yana yürütülen İntel Öğretmen Programı kapsamında düzenlenen Eğitimde Teknoloji Kullanımı Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Rixos Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İntel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, dereceye giren okullardan öğretmen ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu törende yaptığı konuşmada, günümüzde hızla gelişen bilişim teknolojisinin eğitimde yeni teknolojilerin kullanılmasını ve yaygınlaştırılmasını zorunlu kıldığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilişim teknolojileri vizyonunun da eğitim sistemini ileri teknolojilerle kaynaştırmak,

yeniliklerle desteklemek, ölçüp değerlendirecek sürekli geliştirmek, bilişim teknolojilerini kullanarak öğrenci merkezli ve proje tabanlı eğitim sağlamak olduğunu söyledi. Çubukçu öğretmenlerin öğrencilerin, idarecilerin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilir hale gelmesi ve bu teknolojilerden eğitim süreçlerinde başarılı biçimde yararlanması için bilgisayar ve hızlı internet bağlantısının yanında, hizmet içi eğitimde çok büyük bir önem taşıdığını kaydetti.

İntel Öğretmen Programının öğretmenlerin öğrenim hedeflerini ve yenilenen müfredatın gereklerini sunmak amacıyla bilgi teknolojilerini kullanma konusunda yeterlik ve güven kazanmalarına yardımcı olmak açısından çok önem arz ettiğini belirten Çubukçu, 2009 yılı Ekim ayı sonuna kadar yaklaşık 127 bin 370 öğretmenin proje kapsamında eğitim almasının sağlandığını kaydetti. Çubukçu, "2011'de sona erecek programda, tüm eğitim yöneticilerinin bu eğitimden geçmelerini hedeflemekteyiz" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler ödüllerini Bakan Çubukçu'nun elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber