İhalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 17:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sivas'ta kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 2'si devlet memuru toplam 4 kişi gözaltına alındı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Şuçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Karayolları Müdürlüğü'nde görevli 2 memurun ihalelere fesat karıştırdığı, devleti maddi zarara uğratarak haksız kazanç elde ettiği ve eksik malzeme ve hizmet ile yapılan inşaatların usulüne uygun gösterildiği ihbarı üzerine harekete geçti. Müdürlük personeli M.B ve B.Ö. isimli şahısların birlikte hareket ederek, kurumun yapmış olduğu inşaat ihalelerinde, gizli tutulması gereken bilgileri kendi aralarında paylaştıkları, ihalenin normal şartlmarda başka firmalarca alınması halinde ihalenin iptali cihetine gitmeye çalıştıkları, kanunen bilidirilmesi yasak olan şartname alan firma ve keşif bedelleri bilgilerini elde ettikleri, bu bilgiler sayesinde diğer firmalarla irtibata geçerek anlaşma zemini aradıkları tespit edildi.

Yapılan usulsüzlüklere bağlı olarak Sivas'ta Y.D, A.F, M.O.B, Z.Ş. ve İstanbul'da M.F.B. isimli şahısların Karayolları çalışanlarıyla irtibatlı oldukları anlaşıldı. Şüphelilere yönelik çalışmalar devam ederken M.B.'nin Ankara'da A.F.M. ve O.B. isimli şahıslar ile rüşvet alma konusunda anlaştıkları bilgisine ulaşıldı. M.B'nin takibi sonucu Ankara'daki şahıslarla görüştüğü ortaya çıkarıldı. Polis tarafından gözaltına alınan M.B.'nin üzerinde diğer şahıslardan rüşvet olarak aldığı değerlendirilen toplam 20 bin TL bulunarak paraya el konuldu.

Gerekli tahkikatın yapılabilmesi amacıyla şüpheliler M.B. ve O.B. Ankara ilinde yakalanarak Sivas'a getirildi. B.Ö. ve Y.D. Sivas il merkezinde gözaltına alındı. A.Y.M.'nın aranmasına ise devam ediliyor.

Ayrıca şüphelilerin işyerlerinde yapılan aramalar neticesinde çok sayıda belge, CD ve suçta kullanıldığı tahmin edilen kaşeler ile M.B.'nin rüşvet olarak almış olduğu değerlendirilen 2 adet dizüstü bilgisayara el konuldu. Gözaltı sayısının artabileceği operasyonla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber