İstanbul'da postacı kılığında hırsızlık

Haber Giriş : 28 Ocak 2005 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Beykoz jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ortaklaşa yapılan operasyonlar sonucu Afyon, Bursa ve İstanbul'un çeşitli ilçelerinde, postacı kılığına girerek hırsızlık yapan 2'si bayan toplam 11 kişi yakalandı. "Adam öldürmek", "gasp", "uyuşturucu madde bulundurmak" ve "hırsızlık" gibi çeşitli suçlardan aranan şahıslar, ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Alınan bir ihbarı değerlendiren Beykoz Jandarma Komutanlığı ekipleriyle Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yaptıkları operasyonlarda, aralarında Turan Sevinç (35), Murat Tahmaz (35), Nafi Tahmaz (30), Yahya Selvi (41), Şaban Atılgan (33), Fatma Çamlık (25), Moldovya uyruklu Alexandra Darnet Chı (19), Müslüm Bilir (28) ve Osman Çamlık'ın da (27) bulunduğu 11 kişi yakalandı.

Yakalanan şahısların üstlerinde ve gösterdikleri adreslerde yapılan aramalarda, 6 adet tabanca, 101 adet fişek, 3 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet çalıntı oto, 4 çift plaka, postacı şapkası, 2 bin 141 adet Extacy uyuşturucu hap, demir kesme makası, levye, tornavida, manivela, murç, 32 adet takı zincir, 4 adet kolye, 16 adet bilezik, 100 adet küpe, 48 adet yüzük ile çok sayıda ev eşyası ele geçirildi.

Şahısların, İstanbul'un çeşitli semtlerinde "adam öldürmek" suçundan, Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde "uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan, Afyon'da, Üsküdar'da, Maltepe'de, Küçükçekmece ve Avcılar'da silahlı işyeri gaspı olayına karışmak ve İstanbul'da 10 ayrı eve postacı kılığına girerek hırsızlık yapmak suçundan arandıkları tespit edildi. Şahısların, postacı kılığına girerek önceden tespit ettikleri adreslere gittikleri, kapının açılmasının ardından evde bulunanları darpla etkisiz hale getirerek hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan Fatma Çamlık ve Moldovya uyruklu Alexandra Darnet Chı isimli 2 bayanın ise, şebekeye yardım ve yataklık yaptıkları öğrenildi.

Şahıslar, alınan ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber