Özürlü öğretmenliği için internetten eğitim

Haber Giriş : 28 Ocak 2005 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, gelişimsel yetersizlikleri olan çocukların öğretmenliği için tezsiz yüksek lisans programı başlatıyor. Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından yürütülecek program, 2. öğretim niteliğinde olacak ve 3 yarı yıl sürecek.

Zihinsel engelliler ve otistik bozukluk gösteren çocukları da kapsayan gelişimsel yetersizlikleri olan çocukların eğitimi konusunda nitelikli öğretmenlere duyulan ihtiyacı göz önünde bulunduran Anadolu Üniversitesi, bu alanda donanımlı öğretmenler yetiştirmek üzere internet üzerinden tezsiz yüksek lisans eğitimi vermeye başlayacak.

Programa, lisans derecesini özel eğitim öğretmenliği programı ve zihinsel engelliler öğretmenliği dışındaki programlardan almış olanlar da katılabilecek. Ancak, bu durumdakiler için bilimsel hazırlık programı uygulanacak.

Gelişimsel yetersizlikleri olan çocukların öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programı için başvurular, 31 Ocak-9 Şubat 2005 tarihleri arasında kabul edilecek. Kesin kayıtlar ise, 14-18 Şubat 2005 tarihleri arasında yapılacak.

Programa, 60 öğrenci kabul edilecek. Kayıt kabul şartları ve programla ilgili ayrıntılı bilgi, Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nden alınabilecek.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber