?Kahraman' öğrenciye ödül

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Kasım 2009 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde otomobilin çarpmak üzere olduğu çocuğu kurtaran ilköğretim öğrencisi 10 yaşındaki İlyas Çakır, Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı tarafından küçük altın ve takdir belgesiyle ödüllendirildi.

Kaza, Milas'ta 18 Kasım'da Aydınlık Evler Mahallesi'nde bulunan Semiha Altunkan İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. Küçük bir çocuğun hayatını kurtarmaya çalışırken yaralanan 10 yaşındaki İlyas Çakır, Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı tarafından ödüllendirildi.

Kaymakamlık makamına Milas İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Veli Han ve Semiha Altunkan İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Sudereli ile birlikte gelen İlyas Çakır, olayın nasıl yaşandığını Kaymakam Atçı'ya anlattı. Okula giderken, kendisinden küçük çocuğun hareket halindeki bir aracın önüne doğru koştuğunu görünce müdahale ettiğini aktaran Çakır, ?Tam araca yaklaştığı zaman koşarak onu itip uzaklaştırdım. İkimiz birden yere düştük. Hastaneye gittiğimizde doktorlar muayenemi yaptı. Başım ve kolumda küçük yaralar olduğunu söylediler. Tabii benim canım da önemliydi ama o çocuğa otomobilin çarpmasını önlediğim için mutluyum? dedi.

Kaymakam Atçı ise ?Yapmış olduğun gerçekten çok tehlikeli, bir o kadarda anlamlı, güzel bir davranış. Bir başka çocuk için kendini tehlikeye attın? diye konuştu. İlköğretim öğrencisi İlyas'a küçük altın ve takdir belgesi sunan Atçı, bilgisayar sözü de verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber