Bu kampanyayla dilenciliği bitirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2009 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenimahalle Kaymakamı Kenan Çiftçi, başlattığı 'Dilencilikle Mücadele Kampanyası' ile ilçede dilenciliği bitirdi...Kenan Çiftçi AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin bir çok meydanına kampanya ile ilgili ''Dilenciliği Teşvik Etme'', ''Hep Birlikte İlçemizi Bu Sorundan Kurtaralım'' ''Dilencilikle Mücadele Kampanyası'' şeklinde dev afişler astırdıklarını söyledi.

Dilenciliğin tüm Türkiye'yi ilgilendiren bir konu olduğuna işaret eden Çiftçi, soruna, ortaya çıkış noktasını ele alarak baktıklarını belirtti.

Çiftçi, Yenimahalle'de mendil satarak para kazanmaya çalışan, sokak ve cami önlerinde dilenen kadın, erkek, çocuk-genç ve yaşlı kişiler bulunduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi:

''Dilencilikle Mücadele Kampanyası çerçevesinde, toplumsal sorun olan dilenciliği bitirdik. 2 aylık bir çalışma kapsamında ilçede dilenci kalmadı. Bunu yaparken sivil toplum kuruluşlarından destek aldık.

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı elemanları aracılığıyla dilencileri tespit ettik. Dilencilere tek tek neye ihtiyaçları olduğunu ve neden dilendiklerini sorduk. Dilenme nedenlerini ortadan kaldıracak maddi katkılarda bulunduk.''

Hangi dilencinin ne kadar giysi, yiyecek ya da nakit paraya gereksinimi varsa, o doğrultuda taleplerin karşılandığını dile getiren Çiftçi, karşılığında ''bir daha dilenmeme sözü aldıklarını'' ve kampanyanın başarıyla sürdürüldüğünü bildirdi.

DİLENENLERE PARA VERMEYİN ÇAĞRISI

Kenan Çiftçi, kampanya kapsamında sivil toplum örgütü mensubu ya da vatandaşlara, dilenen kişilere para vermeme çağrısında da bulunduklarını ve yapılan işbirliğiyle Kaymakamlığa yönlendirdiklerini dile getirerek, ''İnsan neden dilenir diye araştırdık. Bu durumun altında ya ihtiyaçlarını başka türlü karşılayamama ya da duygu sömürüsü yapmayı alışkanlık haline getirmenin yattığını saptadık. Böylece yapılan karşılıklı anlaşmayla sorunu çözdük'' dedi.

Son 3 ayda ilçedeki muhtaç vatandaşlar ve kampanyaya katılan dilenciler olmak üzere toplam 845 bin TL değerinde yardımda bulunduklarını belirten Çiftçi, bunlardan 450 bin TL'nin gıda yardımı, 350 bin TL'nin eğitim yardımı, 45 bin TL'nin ise maddi yardımdan oluştuğunu bildirdi.

Çiftçi ayrıca, soğuk kış döneminde yoksul vatandaşların ısınmasına yönelik 2 bin kişiye kömür yardımında bulunulduğunu ve yardıma muhtaç tüm kişilere kapılarının sona kadar açık olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber