Mersin'de polise molotoflu saldırı: 2 polis yaralı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Aralık 2009 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de, Mevlana Mahallesi'nde, bir grubun molotofkokteyli attığı polis aracında yangın çıktı. Olayda 2 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Mersinli Ahmet Bulvarı'nda, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait, 33 A 6375 plakalı minibüs, seyir halindeyken bir grubun molotofkokteylli saldırısına uğradı. Saldırganlar, molotofkokteyllerini attıktan sonra karanlıktan da yararlanarak sokak aralarına kaçtı.

Alev alan minibüsteki yangın, polislerin müdahalesine rağmen kısa sürede büyüyerek aracı sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü. Yangında, minibüs kullanılamaz hale geldi.

Yangına müdahale sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memuruna olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince ilk yardım hizmeti verildi. Polis memurları, daha sonra Mersin Devlet Hastanesine sevk edildi.

Yetkililer, saldırganların yakalanması amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu arada, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda da şehir içi toplu taşımacılık yapan bir otobüse taşlarla saldırıda bulunulduğu ve bir kişinin kırılan camdan dolayı hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

İZMİRde, bölücü terör örgütü PKK yandaşları, belediye otobüsünü taşlayıp molotof kokteyli attı. Olayda yaralanan olmadı.

Gümrük-Onur Mahallesi seferini yapan belediye otobüsü, Karşıyaka Çevreyolu köprüsü altından geçerken akşam saatlerinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından taşlandı. İçinde az yolcu bulunan otobüs durmak zorunda kaldı.

Yolcular, otobüsten çıktığı anda da terör örgütünün yandaşları, motolof kokteyli atarak otobüsü yakmak istedi. Çevredekilerin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Polisin olay yerine gelmesiyle göstericiler çevreye kaçarak izlerini kaybettirdi. Polis, bölgede önlemleri arttırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber