Liseliler olmayan okul binaları için yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2009 13:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İkinci mezunlarını vermeye hazırlanan 'okulsuz' lisenin öğrenci ve velileri, birkaç gün önce hayatını kaybeden arkadaşlarının ölümünü protesto için yürüdü.

Altınşehir'den Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen öğrenci ve velileri, olmayan okullarına kavuşma isteklerini dile getirdi.

Altınşehir'de 2003 yılında "isim üzerinden" açılan Altınşehir Lisesi, yaklaşık 7 yıldır okul binası olmadan öğrencilere eğitim veriyor. Bir dönem mezun veren ve bu yılsonunda ikinci mezunlarını verecek okulun kendine ait bir binası bulunmuyor. Misafir olarak gittikleri Altınşehir Ticaret Lisesi'nin deprem güçlendirmesi için tadilata alınmasıyla birlikte Şamlar Köyü İlköğretim Okulu'na gönderilen öğrenciler, trafik kazasında bir arkadaşlarını kaybedince isyan bayrağını çekti. Altınşehir'den Başakşehir'de bulunan ilçe milli eğitim müdürlüğüne kadar yürüyen öğretmen, öğrenci ve veliler, "Artık yeter sığıntı olmak istemiyoruz kendimize ait bir okulumuz olsun istiyoruz" dedi.

Altınşehir'de okul binası olmadan 7 yıldır eğitim veren okulun öğrencileri ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde okula gitmek yerine Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yolunu tutan öğrenciler saatlerce yol yürüdü. Altınşehir'de toplanan 300 öğrenci okul binası için yürüyüş yaptı. Lise öğrencilerini isyan noktasına getiren ise geçen hafta bir arkadaşlarının Şamlar Köyü İlköğretim Okulu'ndan dönerken yolda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetmesi oldu. Misafir öğrenciler olarak gittikleri Altınşehir Ticaret Lisesi depreme karşı dayanıklı hale getirilmek için tadilata alındı.

Burada misafir olan Altınşehir Lisesi öğrencileri yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Şamlar Köyü İlköğretim Okulu'na gönderildi. Öğrenciler her gün kazaların yaşandığı yoldan servislerle okula gitmek zorunda kaldı. Kaza geçirme korkusu ile okuldan gidip gelen öğrencilerin korktukları geçen hafta başlarına geldi. Ailesi ile birlikte okuldan dönen Muhammet Burak Cançatal meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Başka bir arkadaşını daha trafik kazasında kaybetmek istemeyen öğrenciler veliler ve öğretmenler bugün seslerini duyurabilmek için yollara düştü. Altınşehir'de toplanan okul öğrencileri pankartlar açarak yürüyüşe geçti. Öğrenciler, "Sığıntı olmak istemiyoruz, Eğitim şartsa okul nerede, Bir can verdik ikincisi yok" şeklinde slogan attı. Öğrencilere kazada hayatını kaybeden Muhammet Burak Cançatal'ın annesi de destek verdi. Oğlunun bir fotoğrafını eline alan anne öğrencilerle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Yola çıktıktan saatler sonra Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen öğrenciler burada bir süre slogan attı. Daha sonra oturma eylemi yapan öğrenciler içlerinden seçtikleri temsilcileri, milli eğitim müdürüne isteklerini iletmek üzere içeri gönderdi.

Öğrenciler, "7 yıl önce kurulan okulumuzun bir binası yok. Bizden öncekiler, bizler yıllardır başka okullarda sığıntı gibi yaşıyoruz. Son olarak yolu olmayan, her gün kaza geçirme korkusu içinde gittiğimiz Şamlar Köyü İlköğretim Okulu'na gönderdiler bizi. Geçen hafta bir arkadaşımız ailesi ile yoldan dönerken kaza geçirerek hayatını kaybetti. Artık yeter diyoruz. Kendimize ait bir okulumuz olsun" diye konuştular. Öğrencilere eylemleri sırasında okul idarecileri ve öğretmenlerin de eşlik ettiği gözlendi.

Yetkililer okul binasının ilk zamanlarda bölgede imar olmadığı için yapılmadığını, imar izni çıktıktan sonra ise uygun arsa bulunmadığı için yapılamadığını söyledi.

Çevik Kuvvet Polisi'nin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber