Adalet Bakanlığı 2010 Yılı Lojman başvuruları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Aralık 2009 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu : 2010 Yılı Lojman başvuruları

...................................BAŞKANLIĞINA
...................................GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
...................................DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
...................................MÜDÜRLÜĞÜNE

Ankara merkezinde bulunan ve tahsis işlemleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülen lojmanlarla ilgili olarak, Kamu Konutları Yönetmeliği'nin 14. maddesi uyarınca kendisine konut tahsis edilmesini isteyenler tarafından verilecek başvuru beyannamelerinin her yıl Ocak ayı içerisinde değerlendirilerek lojman sıra cetvelinin düzenlenmesi gerektiğinden, 2010 Ocak ayı itibariyle Lojman Sıra Cetveli yeniden düzenlenecektir.

Bu itibarla;

1)Kendisine konut tahsis edilmesini isteyenlerin bir örneği ekte gönderilen ve www.higm.adalet.gov.tr isimli internet adresinde yayınlanan ?Başvuru Beyannamesi?ni, Yönetmeliğin 14. maddesine uygun olarak doldurup, Personel Genel Müdürlüğü Açık Sicil Bürosu ile Gizli Sicil Bürosuna onaylattırarak, Konut Tahsis Komisyonuna sunulmak üzere en geç 01 Şubat 2010 günü Genel Müdürlüğümüzde olacak şekilde göndermeleri,

Halen lojmanda oturan Hâkim sınıfından olanların yer değişikliği taleblerinde 2010 yılından itibaren lojmana giriş tarihleri yerine puan sırası esas alınıp yer değişkiliği için ayrı bir liste oluşturulmayacağından, lojmanda oturup yer değişişikliği isteyen hâkim ve savcıların da belirtilen süre içerisinde başvuru beyannamesi doldurmaları,

Gerekmektedir.

2) Başvuru beyannanemesinde herhangi bir eksiklik veya yanlışlık olması halinde başvurular işleme konulmayacaktır.

3) 01 Şubat 2010 tarihinden sonra yapılan başvurular ile başvuru beyannamesinde yıl içerisinde yapılacak değişiklikler o yıl için değerlendirmeye alınmayacaktır.

4) Anılan Yönetmeliğin 14. maddesi uyarınca göreve yeniden veya ilk defa atananların konut tahsis talepleri, ataması Ocak ayı içinde yapılmış ise o yıl, aksi halde ve boş konut yok ise mütaekip yılda değerlendirilecek ve puanlaması yapılacaktır.

5) Başvuru beyannamesi doldurulurken tercih edilecek konutun semti, merkeze uzaklığı, yüzölçümü, giriş veya üst kat oluşu, güneye cephesi olup olmaması gibi tüm hususların titizlikle değerlendirilmesi suretiyle talepte bulunulması hususunda gerekli özenin gösterilmesi gerekmektedir. Zira talebe uygun olarak lojman tahsisi yapıldıktan sonra vazgeçme dilekçesi verenlere o yılki lojman taleplerinin tamamı karşılanmadan lojman tahsisi yapılmayacaktır.

6) Halen oturmakta olduğu lojmanda en az bir yıl süreyle oturmamış olanların yer değişikliği talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

7) Kamu Konutları Yönetmeliğin 9/4. Maddesi uyarınca daha önce (5) yıl veya daha fazla süreyle lojmanda oturan memurlara diğer tüm talepler karşılanmış olmadıkça tekrar lojman tahsisi yapılmayacaktır.

Keyfiyetin ilgililere imza karşılığında tebliğ edilmesini arz/rica ederim.

Ayhan TOSUN
Hâkim
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber