112 Acil Servisi doktorunun, hasta yakını tarafından darbedildiği iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2009 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Fatih Devlet Hastanesi 112 Acil Servisi'nde görev yapan Dr. Aslan Kalay'ın bir hasta yakını tarafından darbedildiği öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre, Fatih Devlet Hastanesi 112 Acil Servisi'nde çalışan Dr. Kalay'ın, bir hastanın muayenesi sırasında, hasta yakını C.İ. tarafından yumruklu saldırıya uğradığı iddia edildi.

Saldırı sonucunda Kalay'ın burun ve elmacık kemiğinin kırıldığı, olayla ilgili C.İ'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Türk Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu tür saldırılarla yıllardan beri karşı karşıya kaldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Değişik zamanlarda yurdun birçok yerinde hasta ve hasta yakınları tarafından sağlık personellerine yönelik sözlü ve fiili saldırılar sonucunda ölümler ve yaralanmalar meydana gelmiştir. Ve ne yazık ki, yetkililer bu hususta hiçbir önlem almadıkları gibi şiddetin de önünü de alamamaktadırlar. İnsanlara şifa dağıtan sağlık çalışanlarına yapılan şiddete kim 'dur' diyecek? Saldırı yapanlar yargılanıp serbest kaldıkça, yapanın yanına kar kalıyor mantığıyla saldırı yapmaya mehilli saldırgan ruhlu birçok kişi bu emelini bir başka sağlık çalışanı üzerinde tatbik etmek istemektedir. Halkımızın kendisine şifa dağıtanlara karşı daha saygılı, sağduyulu ve sabırlı olmasını özellikle belirtmek isteriz.''

Trabzon Tabip Odası Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada ise saldırı kınanarak, şunlar kaydedildi:

''Meslektaşımızın ciddi bir şekilde yaralanmasına yol açan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sağlık personeline defalarca yapılan saldırıları bir çok kez kınamamıza rağmen yine devam etmesini üzülerek izliyoruz. Yapanın yanında kar kalmaması ve sağlık personellerinin kendisine her an saldırıya uğramama güvencesine, sahip olması için ilgililerin tüm sağlık personelini rahatlatacak tedbirleri hayata geçirmelerini bir an önce bekliyor, bunun artık son olmasını diliyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber