Değişen yaşam koşulları alerjik hastalıkları artırıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2009 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Alerjik hastalıkların toplumun yaklaşık üçte birini etkilediği belirtilerek, değişen yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarının bu artışta en önemli faktörlerin başında geldiği kaydedildi.

Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi 'Dünya Alerji Günü' nedeniyle hastane çalışanları ve ailelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Meram Tıp Fakültesi'nde yapılan toplantıda, alerjik hastalıkların görülme sıklığı, nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri anlatıldı. Çocuk Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Reisli, bu tür hastalıkların dünya'da ve Türkiye'de her geçen gün artış gösterdiğine dikkat çekti. Bugün itibariyle alerjik hastalıkların toplumun yaklaşık üçte birini etkilediğini ifade eden Reisli, değişen yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarının bu artışta en önemli faktörlerin başında geldiğini anlattı.

Besin, böcek ve ilaç alerjilerinin en sık karşılaşılan alerjik hastalıklar olduğunu söyleyen Reisli, bu tür hastalıkların vücudun pek çok bölgesini aynı anda etkileyebildiğini bildirdi. İsmail Reisli, "Etkilediği bölgeye göre de bulgu veriyor. Örneğin astımı etkileyen alerjik hastalıklar, akciğere etki edebilir. Astım da saman nezlesine dönüşebilir. Sağlıklı bir insanda 7 yaşına kadar gelişme gösteren akciğerin hastalıklardan etkilenmesi, kişinin ileriki yaşlarda sağlık sorunları ile karşılaşmasına neden olabilir." diye konuştu.

Alerjik hastalıkların, ailevi yatkınlığı olan bireylerde çeşitli çevresel faktörlerin de etkisiyle geliştiğini belirten Doç. Dr. Reisli, "Hastalıklar genellikle bebeklik döneminden itibaren her yaşta görülebilir. Erken dönemde tanı konulup, uygun tedavi verilmesi hastalığın ilerlemesini önleyecek, ayrıca hastanın ve ailesinin yaşam kalitesini önemli oranda arttıracaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber