Üniversiteli bayanlar itfaiyeci olmak için koştu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne devlet memuru statüsünde itfaiyeci alımına üniversite mezunu bayanlar büyük ilgi gösterdi. Beden eğitimi mülakatına katılan bayanlar, erkek adaylarla yarışarak koşu testinden geçti.

Belediye İtfaiye Müdürlüğü'ne 42 itfaiye eri alımı için üniversitelerin 4 ve 2 yıllık bölümlerinden mezun olan 300 genç başvuruda bulundu. Kendilerine devlet memurluğu yolunu açacak itfaiye erliğine başvuru yapan ve KPSS puanlarına göre değerlendirilen 300 kişiden 102'si, sınava girme hakkı kazandı. Sınav, Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde yapıldı.

Aralarında 20 bayanın da yer aldığı adaylar, erken saatlerde sınavın yapılacağı salona geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Zabıta Müdürü Turhan Candan, İtfaiye Müdürü İsmail Öğütverici, Özel Kalem Müdürü Murat Erdem ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Murat Gür'ün oluşturduğu komisyonun karşısına çıkan adaylara Atatürk İlke ve İnkılapları, Devlet Memurluğu Kanunu ve Anayasa ile ilgili sorular soruldu.

Adaylar, öğleden sonra ise dayanıklılık testine tabi tutuldu. Dayanıklılık testinde ise Kültür Park'ta 100 metrelik bir koşu yaptırıldı. Koşuya katılan bayanlar, erkek adaylarla yarışarak koşu testinden geçti.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İtfaiye Müdürlüğü'ne alınacak 42 itfaiye eri için yapılan sınava 300 başvuru olduğunu söyledi. Başvuru yapan adaylar arasında yapılan değerlendirmede 102'sinin sınava girmeye hak kazandığını kaydeden Gül, şunları söyledi:

"Branşlara alacağımız personel sayısının üç katı kadar kişiyi sınava çağırdık. Sınavın ilk etabında adayları sözlü mülakattan geçirdik. İkinci etabında ise dayanıklılık testi yaptık. Yapılacak değerlendirme sonrası sonuçlar açıklanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber