İHL formülüne eğitimciler ne dedi?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Aralık 2009 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Özcan'ın İmam Hatip Liselerini genel liseye dönüştürme formülü ilk olarak 1997'de Bülent Tanör tarafından gündeme getirilmişti. 10 gün önce de benzer bir çalışma TÜSİAD tarafından YÖK'e sunuldu. Özcan'ın önerisini değerlendiren uzmanlar şunları söyledi:

ÇÖZÜM DOĞRU ANCAK...

? Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Tahsin Yeşildere: İmam Hatip Liseleri adı altında yine yoğun din eğitimi yapan liseler de olması çözüm doğrudur. Ama bu din adamı yetiştirilmesinin önünü tıkar.

AKILLICA BİR ÖNERİ

? Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan: Daha geniş bir tabanlı bir çözüm bulup, önce öğrencilerimizi rahatlatmalıyız.

? A.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu: İlahiyat Fakülteleri'nin bugün beslendiği en temel kaynak imam hatip liseleri. Biz şu an bile mevcut imam hatip liselerinin ıslah edilerek kalitesinin arttırılması gerektiği görüşündeyiz.

? Uğur Dershanesi ÖSS Koordinatörü Turgay Polat: Katsayı aralığını daraltmak ya da orta öğretim başarı puanını düşürmek daha akıllıca çözümler. Bu tür önerilere hiç gerek yok.

? Eğitim uzmanı Cihat Şener: Çok akıllıca. Çünkü bu sayede İmam hatip liselerinde okuyan öğrenciler genel liselerde okuyan öğrencilerle tam anlamıyla eşitlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber