TSK'dan torpile internetli önlem

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Aralık 2009 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), üniversite mezunu yedek subay adaylarının, askerlik tipi ve görev yapacağı birliğin açıklanması konusunda önemli bir değişikliğe gitti.

Askerlik bilgilerinin, kamuoyuna açıklanmadan iki gün önce intranet adı verilen TSK içindeki kapalı devre iletişim ağına yükleme uygulaması sona erdi.

Yedek subay adaylarının askerlik bilgileri artık doğrudan kamuoyunun bilgisine Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesi üzerinden veriliyor.

Söz konusu uygulamanın olası torpil girişimlerinin önünü kesmek üzere yapıldığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığı da asker alma dönemlerinde dışarıyla ?sıfır irtibat? prensibini uyguluyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, her celp döneminde ortalama 20 bin ila 25 bin arasında üniversite mezununu askere alıyor. Bu üniversite mezunlarından 2 bin ila 2 bin 500'ü askerliğini yedek subay olarak yapıyor.

75 BİN ÜNİVERSİTE MEZUNU

Yedek subaylar asteğmen rütbesi ile 12 ay askerlik yapıyor. Kısa dönem silah altına alınanlar ise 6 ay askerlik yapıyor.

Yılda ortalama 75 bin üniversite mezunu vatani görevini yerine getiriyor. Şubat, haziran ve ekim aylarında ise tıp fakültesi mezunu doktorlar silah altına alınıyor.

Barkın ŞIK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber