Havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümü yağışlı havanın etkisinde kalacak. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Edirne, Kırklareli çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Doğu Anadolu'nun güneyi (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak) ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneydoğu, ülkemizin kuzeybatı kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile İç anadolu'nun doğusunda kuvvetlice esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; Doğu anadolu'nun güneyi (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak), Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Siirt) ile Adana, Hatay ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım düşmesi, taşkın v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın; Güneydoğu Anadolu'da doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba zehirlenmeleri, çatı uçması v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli ile sabah ilk saatlerde Çorlu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.

EGE : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde ve Sivas çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların Çankırı, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar doğu ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...


17 Ara, Perşembe

18 Ara, Cuma


19 Ara, Cumartesi


20 Ara, Pazar


21 Ara, Pazartesi


20 Ara, Pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber