Profesör üniversite kütüphanesinde kalpten öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomileri Bölümü Öğretim Üyesi 50 yaşındaki Prof.Dr. Orhan Yavuz, üniversite kütüphanesinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım Politikası ve Yayım Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Orhan Yavuz, önceki gün bilimsel çalışmaları nedeniyle gittiği Uludağ Üniversitesi Kütüphanesi'nde fenalaşarak yere yığıldı. Evli ve iki çocuk babası Prof.Dr. Yavuz, durumu fark eden öğrencilerle görevliler tarafından kütüphane binasına çok yakın olan Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Burada kalp masajı yapılan Prof.Dr. Orhan Yavuz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Başta tarım politikası, Avrupa Birliği ve Türkiye tarımı konularında yurtiçi ve yurtdışında yayınlanmış 35'in üzerinde yayına sahip olan Prof.Dr. Orhan Yavuz için yıllarca çalıştığı Ziraat Fakültesi önünde tören düzenlendi. Törende öğrenciler ve öğretim üyeleri gözyaşlarını tutamazken, Prof.Dr. Yavuz'un bilgisayarında ve odasında fotoğrafları yer alan 4.5 yaşındaki kızı Bahar ve bankacı eşi Selda Yavuz güçlükle sakinleştirilebildi.

Prof.Dr. Orhan Yavuz'un cenazesi, İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Fethiye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çok sayıda proje ve araştırma sahibi olan Prof.Dr. Orhan Yavuz, tarımsal politikalar kapsamında son olarak köy halkının sosyolojik yapıları ile ilgili olarak Bursa'nın 600 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta bir çalışma yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber