TEKEL eyleminde, işçiye de vekile de biber gazı / video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP ve MHP'li 20 milletvekili uzlaşma sağlayamayınca polis eylem yapan TEKEL işçilerine müdahale etti.

ANKARA - Tekel işçilerinin, işyerlerinin özelleştirilmesi nedeniyle özlük hakları ve kamu kurumlarına geçiş hakkı için başlattıkları eylem, yağmura ve soğuk havaya rağmen üçüncü gününde devam ediyor.

CHP ve MHP'den 20 milletvekili uzlaşma sağlayamayınca polis işçilere tazzikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Polisin müdahale etmesinden önce milletvekillerinin işçilerin gözaltına alınacak olması durumunda polisin önce kendilerini tutuklaması gerektiğini söyledikleri öğrenildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay gelişmeleri öğrendikten sonra polise "Gerekeni yapın" dediği iddia edildi.

Grup polisten kaçarken güvenlik güçleri de ekibi Sıhhiye tarafına doğru yönlendirdi. Bu arada bir grup işçi su sıkan panzerlerin önünde etten baraj kurdu.

Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, eylemin üçüncü gününde çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin destek ziyaretlerinin devam ettiğini, bu sabah da CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ile bazı milletvekillerinin Abdi İpekçi Parkı'na geldiklerini söyledi.


Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Parkta eylemlerine devam eden işçilerden bir grup, polis barikatını aşarak Atatürk Bulvarı'na çıktı. Yolu trafiğe kapatmak isteyen eylemcilere polis müdahale etti. Polisin müdahalesine tepki gösteren parktaki diğer eylemciler polis barikatını zorlarken, bazı eylemciler de parktaki havuzdan geçerek bulvara çıktı.

Polisin müdahalesiyle yaşanan arbede sonucu 18 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, aralarında engelli bir işçinin de bulunduğu bazı eylemciler ise soyunarak parktaki havuza girdi. Kendilerine verilen megafonla havuz içinde konuşan eylemciler, iş olmazsa barış ve kardeşliğin olamayacağını belirterek, hükümetin TEKEL işçilerine karşı tutumunu protesto ettiklerini söyledi.

Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç da eylemci TEKEL işçilerine sendika aracından yaptığı anonsta, ''Eğer taleplerimiz karşılanmazsa yapabileceğimiz bir şey var. Herkes listesini yapsın, ikiden fazla çocuklarımızı Başbakana götüreceğiz. Başbakan baksın onlara'' dedi.

Bu arada İzmir'den iki otobüsle gelen TEKEL işçileri, Abdi İpekçi Parkı'ndaki eylemci gruba katıldı.

Polisin Müdahalesinde İşçiler Fenalaştı

- TEKEL işçilerinin eylemine polisin müdahalesi sırasında, çok sayıda işçi fenalık geçirdi.

Polisin, işçilere yönelik kullandığı gaz bombasının etkisiyle bir çok işçi park içinde baygınlık geçirdi. Eylemcilerin bir kısmı polisten kaçarak, Abdi İpekçi Parkı'ndaki havuza girerken, çok sayıda işçi de müdahaleyle birlikte parkın çevresine dağıldı.

Bu sırada Türk-İş Genel Sekreteri ve Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel gözaltına alındı.

İşçilerin yanında bulunan milletvekilleri müdahale sırasında alandan uzaklaştırılırken, bazı milletvekilleri de polisin attığı gaz bombasından etkilendi.

Fenalık geçiren işçiler için çok sayıda ambulans istenirken, müdahalede bulunan polislere tepki gösteren işçilerin bazılarının ağladığı görüldü.

Abdi İpekçi Parkı'nda polis geniş güvenlik önlemleri alırken, park çevresinden ayrılmayan işçilerin ise bekleyişi sürüyor.


Polisten öğrencilere müdahale

TEKEL işçilerine destek için Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatmaya çalışan üniversite öğrencilerine polis müdahale etti.

Polisin işçilere yaptığı müdahalenin ardından, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi'nden çıkan bir grup öğrenci, Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatmak istedi.

Polisin müdahalesiyle öğrenciler fakülte önüne alındı.

Öğrenciler bu sırada ?TEKEL işçisi yalnız değildir? şeklinde slogan attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber