Teslim olan 4 PKK'lı serbest kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2009 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarından kaçarak teslim olan 4 PKK'lı, Özel Yetkili Savcı tarafından ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye çıkarılmadan serbest kaldı.

PKK'nın Kandil Dağı'ndaki kamplarından kaçarak Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik kuvvetlerine teslim olan terör örgütü üyesi 4 kişi, Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulandıktan sonra Diyarbakır'a gönderilmişti.

Diyarbakır'a getirilen örgüt mensupları, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı. Sorguda pişman olduklarını ve herhangi bir terörist eyleme katılmadıklarını beyan eden 4 kişi, TCK'nın 'Etkin Pişmanlık' yasasından faydalanmak istedi.

Savcılık sorgusunun ardından 4 kişi, herhangi bir suça karışmadıkları gerekçesiyle mahkemeye çıkmadan serbest bırakıldı.

Genelkurmay Başkanlığı verilerine göre; 2009 yılında 144 kişi, terör örgütünün baskılarına dayanamayarak kaçtı. 'Etkin Pişmanlık' suçunu düzenleyen TCK'nın 221/2 maddesinde "Örgüt üyesinin, örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrıldığını ilgili makamlara bildirmesi hâlinde, hakkında cezaya hükmolunmaz." deniliyor. Haziran 2005 tarihinden bu yana uygulamada olan yasa kapsamında şu ana kadar 700'e yakın PKK'lı serbest kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber