Bakan Çubukçu'ya protesto: 20 gözaltı

Haber Giriş : 24 Aralık 2009 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okul açılışı sırasında bir grup genç tarafından protesto edildi. Polis müdahale ettiği gruptan 20 kişiyi gözaltına aldı.

Antalya'da bulunan Bakan Çubukçu, Türk Telekom Lisesi'nin açılışını yapmak üzere Meltem Mahallesi'ne geldiğinde, bir grup gencin protesto gösterisiyle karşılaştı. Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun liderilğini yaptığı Hak ve Eşitlik Partisi'ne (HEPAR) mensup olduklarını söyleyen gençler, Bakan Çubukçu'nun otomobilinin önüne kesmek isteyince Çevik kuvvet ekibi müdahale etti.

?ABD silahlarına hayır', ?Amerikan emperyalizmine hayır' sloganları atan protestoculardan 20'si kısa süren arbededen sonra gözaltına alındı.


Bakan Çubukçu okul açtı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, açılan her derslik ve hayırseverlerin bu yönde yaptıkları yatırımların ülkenin geleceği adına çok önemli ve anlamlı sonuçlar doğuracağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Türkiye'ye Rusya ve çevresindeki ülkelerden turist getiren Tur Operatörü Tez Tur'un Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın tarafından Antalya'nın Ermenek mahallesinde yaptırılan Levent Aydın Anadolu Lisesi ile bitişiğindeki Tez Tur Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Çubukçu törende yaptığı konuşmada, bir ülkenin eğitim sisteminin, ülkenin kendisini nasıl tanımladığının ve kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda eğitimde fırsat eşitliğini ve başarıyı arttırma yönünde çok önemli gelişmeler kaydettiğine değinen Çubukçu, şöyle konuştu:

''Bütçeden eğitime ayrılan pay başta olmak üzere eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, bilgi teknolojilerinin eğitimde kullanılması, yatılı bursluluk ve şartlı nakit transferi ile taşımalı eğitim imkanlarının artırılması gibi bir çok etkin tedbir sonucunda okullaşma oranlarında ve eğitimin kalitesinde arzu ettiğimiz hedeflere doğru hızla ilerlemekteyiz. Derslik yapımı eğitimde kaliteyi artırmanın temel unsurlarından biridir. Dolayısıyla açılan her derslik ve hayırseverlerimizin bu yönde yaptıkları yatırımlar, bu ülkenin geleceği adına çok önemli, anlamlı sonuçlar doğuracaktır.''

Milli Eğitim Bakanlığı'nın otelcilik ve turizm eğitiminde 48 yıllık bilgi ve deneyim birikimi bulunduğunu belirten Çubukçu, turizm faaliyetlerin giderek artmasına paralel olarak sektörün nitelikli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla turizm eğitimini, 110 otelcilik ve turizm meslek lisesiyle ülke genelinde yaygınlaştırdıklarını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak, iller ve yerleşim birimlerinin ekonomik ve sosyal yapılarını dikkate alarak yeni okul açma planlarını uyguladıklarını vurgulayan Çubukçu, Antalya'da eğitim ve öğretim veren 10 otelcilik ve turizm meslek lisesinden 7'sinin son beş yılda açıldığını hatırlattı.

Bakan Çubukçu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bunun yanında daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olarak yaygın eğitim faaliyeti gösteren turizm eğitim merkezlerinin 2006 yılında bakanlığımıza devredilmesiyle birlikte bakanlığımızın turizm eğitimi zenginliği daha artmış ve güçlenmiştir. Bu kurumlarımızdan daha fazla insanımızın yararlanması için ilgili bakanlık ve meslek kuruluşlarıyla işbirliği yapılmakta, işsiz gençlerimizin iş sahibi olmaları ve sektörde çalışmalarına katkı sağlanmaktadır. Bakanlığımız ve İŞKUR arasında meslek kursları düzenlemeye yönelik yapılan işbirliği protokolü ile bu merkezlerde eğitim alanlara aylık 450 TL de destek sağlanmıştır. Verilen bu katkı sonucunda turizm merkezlerine olan talep iki katına çıkmıştır.''

Bakan Çubukçu, konuşmasının sonunda Levent Aydın'a okul yaptırmasından ötürü bakanlığının onur belgesini verdi.

-VALİ YÜKSEL-

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de, merkezi bütçeden ayrılan payların Antalya gibi yoğun göç alan illerde eğitim alınında yapılacak yatırımlarda yeterli gelmeyebileceğini işaret etti.

Gençlerin ve çocukların çağdaş dünyayla buluşmalarında devlet imkanlarının zaman zaman yetersiz kalabildiğine değinen Yüksel, ''İşte o zaman bir yürek, bir gönül ortaya çıkıyor, (Ben devletimle buluşacağım, ortak hareket edeceğim) diyenler çıkıyor. Faziletli, erdemli insan kimdir diye sözlüklere bakın. Eğitimde buluşan insanları o sözlüklerde bulacaksınız. Antalya'da son beş yılda hayırseverlerin desteğiyle yeni 4 bin 100 derslik yapıldı'' dedi.

Vali Yüksel, konuşmasının son bölümünde Levent Aydın'a seslenerek, eşi Olga adına anaokulu, annesi adına da bir ilköğretim okulu yaptırmasını istedi.

-''SİLİKON VADİSİ''-

Turizmci iş adamı Levent Aydın, bugünün, hayallerinin gerçekleştiği önemli bir gün olduğunu söyledi. Yaptırdığı okullarla gençlerin eğitimle ilgili en iyi, en faydalı ne varsa ona sahip olmasını istediklerini anlatan Levent Aydın, şöyle devam etti:

''Sahip olduğumuz kaynaklar ve insan gücü gelecekte bizi başarılı kılacaktır. Bilgi en büyük güçtür. İşte sahip olduğunuz bu bilgi sizi özgür kılacaktır. Her şey bilimle başlar. Türk milleti olarak iki büyük savaş verdik: İlki özgürlük, ikincisi bu özgürlüğü daim kılacak eğitim savaşıdır. Bu savaş hiç bitmeyecek. Antalya'da bir de teknik üniversite açmayı düşünüyoruz. Bu üniversite modern bilim öncüsü alternatif nano teknoloji alanında çalışacak. Antalya neden bir silikon vadisi olmasın?''

-BAKAN AĞAÇ DİKTİ-

Törenin ardından Bakan Çubukçu ve beraberindekiler derslikleri gezdiler. Bakan Çubukçu okulda 9-F sınıfının İngilizce dersine konuk oldu. Öğrencilerden Doruk Cezan, Bakan Çubukçu'ya karakalemle çalıştığı bir portresini hediye etti.

Bakan Çubukçu Tez Tur Anadolu Turizm Meslek Lisesi'ni ziyaretinde gezdiği bir derslikte de Rusça öğrenen gençlerle sohbet etti. Öğrenciler ve Rusça öğretmeni, Rusça dilinin çok kolay öğrenildiğini söylediler.

Bakan Çubukçu daha sonra okul bahçesine ağaç dikti.

-BAKAN ÇUBUKÇU'YA PROTESTO GİRİŞİMİ-

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu daha sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile açılış törenine katılacağı Türk Telekom Lisesi'ne gitti.

Bakan Çubukçu'nun makam otomobilinin açılışı yapılacak lisenin bahçesine girerken, okul dışındaki kaldırımda, bir siyasi parti üyesi olduklarını belirten bir grup genç pankart açarak, slogan attı.

Protestoculara anında müdahale eden polis, gençleri çevik kuvvet otobüsüne bindirerek, olay yerinden uzaklaştırdı.

AA - Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber