Vatandaş dâvâ açtı: DTP gibi CHP de kapatılmalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2009 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir vatandaş, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan sanıklara destek verdiğini belirttiği Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etti.

CHP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Naim Yalçınel, Ergenekon davası kapsamında yargılanan sanıkları savunan avukatların sandalyesine oturan CHP'li milletvekilleri ile Genel Başkan Deniz Baykal'ın açıkça suç işlediğini savunarak, "DTP, PKK'ya destek verdiği gerekçesiyle kapatıldı. CHP de Ergenekon'a destek verdiği için kapatılmalı" görüşünü savundu. Yalçınel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı müracaatta şunları kaydetti:

"Ergenekon yapılanması adı verilen örgüt, terör suçu sebebi ile yargılanmaktadır. Bu yapılanmanın her geçen gün işlediği bir takım suçlar ve delilleri mahkemelerimize ulaşmaktadır. Ergenekon yapılanmasının vahim durumu bu iken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve milletvekilleri, sanıklara avukatlık rolünü açıktan üstlenmişlerdir. Ergenekon örgütü mensuplarının işlediği suçlar, devletimize karşı işlenmiş suçlar kapsamında değerlendirilen ağır suçlardır. Yüce Önder Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi ve yöneticileri, bu kadar acımasız bir tablo sergileyen Ergenekon örgütüne sahip çıkmamaları gerekmekte iken, bizatihi savunuculuğunu yapmaktadırlar. Yüksek makamınızdan talebim, öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ve milletvekillerinin Ergenekon gibi terör suçu ile yargılanan bir yapılanmaya destek vermemeleri konusunda ciddi uyarılmaları, aksi takdirde Cumhuriyet Halk Partisi'nin kapatılmasıdır. Ülkemiz, PKK gibi örgütlerin ortaya sergiledikleri terörden çok acı çekmiştir.

Bu tür devletimize, ulusal çıkarlarımıza, halkımıza zarar verecek oluşumların, bir parti, genel başkanı ve vekilleri aracılığı ile sahip çıkılması, umarım ki kanunlarımızca suç olarak değerlendirilir".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber