Özel kuvvetlerdeki 27 saatlik arama sona erdi

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 28 Aralık 2009 01:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozmik odadaki aramayı mahkeme başkanı yapıyor

Ankara'daki Özel Harp Dairesi'ne bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda dün gece başlayan arama yaklaşık 22 saattir devam ediyor.

Aramalara polis alınmazken, buna gerekçe olarak ise kozmik odadaki belgelerin 'devlet sırrı' kapsamında bulunması gösteriliyor. Bu nedenle aramaları Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayhan'ın yürüttüğü belirtiliyor.

Hâkimin gizli belgeleri tek başına incelemesi, arama süresini de uzattı. Aramada şifreli bilgilerin açılarak tek tek tutanağa geçirildiği öğrenildi. Yapılan işlemler ve incelenen dokümanlar tutanağa geçirilirken, tüm çalışmaların kamera ile kayda alındığı belirtiliyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiaları ile ilgili dün gece saat 21.30 sularında Genelkurmaya Bağlı Özel Harp Dairesi'nde başlayan ikinci arama sürüyor. Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Müdürlüğü'nde şu anda 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayhan ve Savcı Şemsettin Özcan, Savcı Mustafa Bilgili ve Terörle Mücadele ekipleri bulunuyor. Hâkim ve savcıların yanında askeri savcı ve bir de subay yer alıyor.

ÖZEL KUVVETLERDE İKİNCİ ARAMA

Dün gece Özel Kuvvetlere yapılan aramaya polis yine alınmamıştı. Arama, sadece Arınç'ın evinin sokağında gözaltına alınan iki subayın ofisi ile sınırlı tutulmuştu.

Özel Harp Dairesi'ne ait gizli arşivlerin bulunduğu kozmik odanın aranmasına 'Belgelerin Devlet Sırrı' olduğu gerekçesi ile askerler tarafından izin verilmemişti. Bunun üzerine kozmik odanın kapı ve camları mühürlenmişti.

Öte yandan, gözaltında bulunan 8 asker ise Merkez Komutanlığı'nda tutulmaya devam ediyor. Soruşturmayı yürüten savcılar, gözaltında tutulanlar askerler için iki gün ek süre aldığı öğrenildi.


Savcılar iki gündür arıyor!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili soruşturmada daha önce aranan Özel Kuvvetler'deki 2. arama, önceki günden bu yana devam ediyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla 19 Aralık'ta iki askerin yakalanmasıyla birlikte başlayan soruşturma sürüyor.

Özel Kuvvetler Seferberlik Bölge Müdürlüğü'nde Cuma gecesi başlatılıp sabaha karşı sona eren aramada, askeri yetkililer savcılara giriş için özel izin gerektiği gerekçesiyle evrak bölümüne sokmamıştı.

Bunun üzerine bölüm 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi Kadir Kayhan tarafından mühürlenmişti.

Söz konusu bölümde arama yapmak üzere Savcı Şemsettin Özcan, Cumartesi akşamı saat 21.30'da yeniden Özel Kuvvetler Seferberlik Müdürlüğü'ne geldi.

Saatler 00.30'u gösterdiğinde Özel Kuvvetler'deki aramaya 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi Kadir Kayhan ve Savcı Mustafa Bilgili de dahil oldu. Aramaya askeri savcıların da katıldığı öğrenildi.

Bu arada, Kayhan ve Bilgili'yi taşıyan altı araçtan 5'i Özel Kuvvetler'e alınırken, Terörle Mücadele Şubesi polislerinin bulunduğu aracın girişine izin verilmedi.

Ancak ilerleyen saatlerde Terörle Mücadele'ye ait başka bir araç tesise girdi.

Savcıların ilk gün arama izni verilmeyen ve mühürlenen evrak bölümünde arama yaptığı belirtiliyor.

Evrak bölümünde gizli yazışmaların ve bazı devlet sırlarının bulunduğu ifade ediliyor.

İkinci gününe giren arama halen devam ediyor.

8 ASKER GÖZALTINA ALINDI

Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda Cuma akşamı yapılan ilk arama 10 saat sürmüş, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı, 8 personelin gözaltına alındığını açıklamıştı.

İlk aramanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan programında olmamasına rağmen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmüş, sürpriz görüşmeye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner da katılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber