SSK, personeline, kalması için ek ödeme vaad ediyor

Haber Giriş : 03 Şubat 2005 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı Türk Sağlık Sen tarafından sitemize iletilmiştir. Bu yazıya göre SSK, sağlık Bakanlığına geçmek isteyemen personeli, "sağlık hizmetlerinin provizyon, fatura kontrol ve ödemeleri işlemlerinde çalıştırılmak" istediğini ve Sağlık Bakanlığına geçmeyecek personele, emsali Sağlık Bakanlığı personeli esas alınarak ek ödeme yapılmasının planlanadığını belirtmiştir.

Türk Sağlık Sen ise sitemize gönderdiği açıklamada kalmak isteyen personelin mağdur olmaması için il tercihinde bulunması tavsiye etmektedir. Türk Sağlık Sen'in yazısı ve SSK'nın yazısı aşağıda yer alamktadır.


Çalışma ve Sosyak Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığının kurum ünitelerine göndermiş olduğu 2005/ XVIII-10-Ek tarih sayılı genelgesinde kurumda çalışanlardan kurumda kalmak isteyenlere ilgili dilekçe vermeleri istenmiştir. Bu hususta;

Anılan genelgenin 3. paragrafında maddi olarak alınacak ücret (Bu kanun uyarınca, Sosyal Sigortalar Kurumu'nun satın alacağı sağlık hizmetlerinin provizyon, fatura kontrol ve ödemeleri işlemlerinde çalıştırılmak üzere tüm sınıflarda personele ihtiyaç duyulmaktadır. Devredilmeyecek personelden sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sağlık sınıfına dair kadrolarda çalışacaklara 4958 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 17. maddesi gereğince, benzer biçimde aynı ünvanlı kadroda çalışan ve hizmet yılı aynı olan emsali Sağlık Bakanlığı personeli esas alınarak ek ödeme yapılmaı planlanmıştır.) ibaresi bulunmaktadır. Ancak Genel Müdürlükten alınan bilgiler çerçevesinde Türkiye'de 12 Bölge Müdürlüğü kurulacak olup, personelin bölge müdürlüklerinde mi görevlendirilecekleri belli değildir. Bundan dolayı dilekçe verecek olan arkadaşlarımızın mağdur olmamaları için dilekçelerinde görev almak istedikleri ili belirtmelerinde fayda vardır. 01.02.2005

Bilgilerinize ve gereğini rica ederiz.

Önder KAHVECİ
Genel Başkan

Naci KAYIN
Genel Sekreter

TÜRKİYE SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET KOLU KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GENEL MERKEZİ

Kurulacak Genel Müdürlükler

İstanbul
Ankara
Eskişehir
İzmir
Konya
Samsun
Kayseri
Adana
Diyarbakır
Erzurum
Bursa (Açılıp açılmayacağı belli değildir)


T.C.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI

SAYI: B.13.2.SSK.5.02.71. 00/XVIII-I-069-11209
KONU: Genelge

31.01.2005

GENELGE

Bazı Kamu Kurum ve Kuruşlarına Ait Sağlık Birimlerinin Sağlık Bakanlığına Deveredilmelerine Dair 06.01.2005 tarihli 5283 Sayılı Kanun 19.01.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Hizmette aksaklıklara meydan verilmemesi, uygulamada kurumsal farklılıkların giderilmesi için Sağlık Bakanlığı Sağlık İl Müdürlükleri ile Sağlık işleri Müdürlüklerimiz ve hastane baştabipliklerinin koordineli olarak çalışmakları gerekmektedir.

Bu Kanun uyarınca, Sosyal Sigortalar Kurumunun satın alacağı sağlık hizmetlerinin provizyon, fatura kontrol, ve ödemeleri işlemlerinde çalıştırılmak üzere tüm sınıflarda persoenele ihtiyaç duyulmaktadır. Devredilemeyecek personelden sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına dair kadrolarda çalışacaklara 4958 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 17. maddesi gereğince, benzer biçimde aynı unvanlı kadroda çalışan ve hizmet yılı aynı olan emsali Sağlık Bakanlığı personeli esas alınarak ek ödeme yapılması planlanmıştır.

Kurumda kalmak isteyen çalışanlarımızın 04.01.2005 tarihi, saat 17.00'a kadar ünitelerine başvurmaları, başvuruların ekte göbnderilen form düzenlenerek 05.02.2005 tarihi mesai sonuna kadar (fax ile) Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına gönderilmesini rica ederiz.

Prof. DR......Rüştü KARAHAN
Sağlık İşleri Genel Müdürü

.......ERSOY
Sigorta İşleri Genel Müdürü Kurum Başkanı V.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber