Havalar ısınacak / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2010 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya'nın iç ve batı kesimleri, Dikili ile Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit çevrelerinde hafif olmak üzere aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağış geçişleri bekleniyor. Batı bölgelerimizde rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Batı bölgelerimiz başta olmak üzere ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 8) artacak.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), güneydoğu bölgelerimizde kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek.

DENİZ ULAŞIMINA FIRTINA ENGELİ

METEOROLOJİDEN UYARILAR

BATI BÖLGELERDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KIYI KESİMLERİNDE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI : Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı Uçması, Ağaç ve Direk Devrilmesi, Ulaşımda Aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İÇ VE DOĞU BÖLGELERDE SABAH VE GECE SAATLERİNDE BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI : Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların (ulaşımda aksamalar, v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit çevreleri aralıklı olmak üzere hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek. Lodos nedeniyle Bursa İli başta olmak üzere bölge genelinde soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE : Kıyı kesimleri ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Dikili çevreleri) aralıklı olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Kütahya, Afyon, Uşak) buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek. Lodos nedeniyle iç kesimlerinde soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

AKDENİZ : Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya'nın iç ve batı kesimleri hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU : Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı ve az bulutlu, kıyıları çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte Bolu ve Düzce çevrelerinde sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

DOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile kuzey kesimlerinde yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde Batman ve Siirt çevreleri yer yer sisli geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...


6 Oca, Çarşamba

7 Oca, Perşembe


8 Oca, Cuma

9 Oca, Cumartesi


10 Oca, Pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber