Hepatit testleri artık laboratuvarlarda yaptırılabilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2010 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın ilaç firmaları ile imzaladığı protokol sayesinde Hepatit B hastaları, HBBDNA tahlili artık anlaşmalı laboratuarlarda yaptırabilecek.

Niğde Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayfer İmre, Hepatit B hastalığı olan hastalara şimdiye kadar Niğde Devlet Hastanesi'nde yapılamayan HBBDNA tahlilinin Sağlık Bakanlığı'nın ilaç firmalarıyla imzaladığı protokol soncunda bedeli artık firmalar tarafından karşılanmak üzere anlaşmalı laboratuarlarında yapılabileceğini söyledi. HBBDNA testinin Kronik Hepatit B hastalarında tedaviye başlayabilmek gerekli olduğunu ancak bu testin sadece üniversite ve eğitim hastanelerinde yapılabilen her laboratuarda çalışılamayan bir test olduğunu dile getiren Dr. İmre, Sağlık Bakanlığı'nın ilaç firmaları ile yaptığı protokol sonucunda artık Hepatit B hastalarının dışarıya sevk edilmesine gerek kalmadığını belirtti.

Hastaların mağdur edilmemesi adına hastalardan alınan kan örneklerinin anlaşmalı laboratuarlara ulaştırılacağını belirten Dr. İmre, "Bu tahlilin yapılabilmesi için artık hastalarımızı sevk etmeyeceğiz. Hastalardan alınan kan örnekleri anlaşmalı laboratuarlarda çalışıldıktan sonra bize ulaşan sonuçlara göre tedavi süreci devam edecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber