Domuz gribi salgını ilaç şirketlerinin işi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2010 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Konseyi Sağlık Birimi Başkanı Wolfgang Wodarg, domuz gribi salgınının dünya çapındaki panikten faydalanmak isteyen ilaç firmalarının başlattığı ?sahte bir salgın? olduğunu savundu.

DOMUZ gribinin aslında büyütüldüğü kadar yaygın bir hastalık olmadığıyla ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi. İngiliz Daily Mail Gazetesi'nde yer alan haberde, Avrupa Konseyi Sağlık Birim Başkanı Wolfgang Wodarg, domuz gribi tedavisinde kullanılan ilaç ve aşıları üreten şirketlerin, Dünya Sağlık Örgütü'nün(WHO) domuz gribini bir salgın olarak tanımlama kararını etkilediğini savundu.

En büyük tıp skandalı

Domuz gribini ?yüzyılın en büyük tıp skandallarından biri? olarak nitelendiren Wodarg, ?İlaç firmaları, domuz gribine karşı geliştirdikleri patentli ilaçlarını satmak için, bilim adamlarına ve halk sağlığından sorumlu resmi kurumlara telkinlerde bulunarak, dünya çapında hükümetlerin alarm durumuna geçmesini sağladılar? dedi.

Milyarlarca dolar

Bir anda dünyayı saran domuz gribi vakalarının, küresel korku sayesinde milyarlarca dolarlık kazanç sağlayan ilaç ve aşı üreten firmaları tarafından idare edildiğini söyleyen Wodarg, ?Sahte bir salgın var? dedi. Wodarg'a göre İngiltere dahil pek çok ülke kısıtlı olan sağlık bütçelerini bu ?hafif hastalığa? karşı aşı kampanyaları düzenlemek için harcadı.

Acil oturum yapacak

İlaç firmalarının rolünün soruşturulması için Dr. Wodarg tarafından hazırlanan taslak, Avrupa Konseyi tarafından kabul edildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden de sorumlu olan Avrupa Konseyi'nin bu ayın sonlarına doğru konuyla ilgili acil oturum yapması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber