Kuvvetli yağışa dikkat! / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Sivas, Kayseri ve Yozgat ile Kütahya, Uşak, Afyon, Bursa, Çankırı, Eskişehir ve Ankara'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri (Antalya İl Merkezi ve kıyı ilçeleri), Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, K.Maraş, Osmaniye, Hatay), Doğu Anadolu'nun batısı (Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl) ile Muğla (İl merkezi ve kıyı ilçeleri), G.Antep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneydoğu (Keşişleme), Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetlice esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri (Antalya İl Merkezi ve kıyı ilçeleri), Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, K.Maraş, Osmaniye, Hatay), Doğu Anadolu'nun batısı (Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl) ile Muğla (İl merkezi ve kıyı ilçeleri), G.Antep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, taşkın v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetlice esecek.

EGE : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Afyon, Uşak ve Kütahya'nın yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Muğla İl Merkezi ve kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ : Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri (Antalya İl Merkezi ve kıyı ilçelerinde) ile Doğu Akdeniz'de (Mersin, Adana, K.Maraş, Osmaniye, Hatay, Anamur) kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Sivas, Yozgat ve Kayseri ile Eskişehir, Çankırı ve Ankara'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, Gümüşhane ve Bayburt ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bayburt ile Çorum ve Gümüşhane'nin yükseklerinde karla karışık yağmur kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Erzincan, Erzurum, Malatya, Tunceli, Elazığ, Muş, Bingöl) ve Ağrı ile zamanla Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların: genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, G.Antep, Adıyaman ve Kilis çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra G.Antep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğusunda sis görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

14 Oca, Perşembe
15 Oca, Cuma

16 Oca, Cumartesi

17 Oca, Pazar

18 Oca, Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber