TTB: Doktorlar meslek ve gelecek güvencesi istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2010 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TTB İkinci Başkanı Feride Aksu, Tam Gün Yasa Tasarısı'nın ''hekimin emeğinin ucuzlatılmasına yönelik olduğunu'' belirtti, ''Hekimler, meslek ve gelecek güvencesinin olduğu bir çalışma biçimi istiyor'' dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Aksu, tasarıyla koruyucu sağlık hizmetlerinin göz ardı edildiğini ileri sürdü. Ağız ve diş sağlığı, ana çocuk sağlığı hizmetleri gibi koruyucu sağlık hizmetleri ile bazı tedavilerin ''maliyet etkin'' olmadığı için sağlık hizmetlerinde kapsam dışı bırakılacağını savunan Aksu, ''Cepten katkı payı ödemezseniz bu sağlık hizmetlerine ulaşmanız mümkün olmayacak'' diye konuştu.

Birinci basamaktaki koruyucu sağlık hizmetlerinin de performans üzerinden değerlendirildiğini ifade eden Aksu, çocukluk aşıları performans kapsamında olduğu için bu yaş grubunda aşılama oranlarının yüksek olduğunu, ancak performans dışı olduğu için hamilelikteki tetanoz aşılama oranlarının ise düşük seviyede olduğunu iddia etti.

Hekimlere, emekliliğe de yansıyacak bir ücret ödenmesi gerektiğini kaydeden Aksu, ''Hekimler meslek ve gelecek güvencesinin olduğu bir çalışma biçimi istiyor. Bu tasarı hekimin emeğinin ucuzlatılmasına yönelik bir düzenleme içeriyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber