Çürüğe çıkarmak için GATA'da yapılan kişilik testindeki sorular

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Ocak 2010 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CEYDA KARAASLAN

AĞCA'YI 520 soru çürüğe çıkardı. Cezaevinden tahliye olduktan sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) giden Ağca, GATA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda muayene edildi. Ağca'ya 520 soruluk çoktan seçmeli cevapları olan kişilik testi uygulandı. 4 saat 40 dakika boyunca GATA'da kalan Ağca'nın testini Prof. Deniz Tabip Albay K. Nahit Özmenler uyguladı. Test yanıtları analiz edildikten sonra Ağca için, "2006 yılındaki anti sosyal kişilik bozukluğu artarak devam etmektedir" raporu verildi. Ağca'ya yapılan kişilik testindeki sorular farklı biçimlere sorularak yinelendi.

İŞTE O SORULAR

Örneğin "Anneni seviyor musun?" sorusu 40 farklı sorunun ardından "Anneni hiç öldürmek istedin mi?" şeklinde yeniden soruldu. Uzmanlar, bu testte verilen çelişkili cevapların, kişinin psikolojik durumuyla ilgili bir tanı konulmasına yardımcı olduğunu bildirdi. İşte Ağca'yı çürüğe çıkaran o testteki bazı sorular: - Anneni seviyor musun? - Hiç intihar etmek istedin mi? - Kimseyi öldürmek istedin mi? - Bugün kendini gergin hissediyor musun? - Hayvan besledin mi? Hiç hayvan öldürdün mü?

KARDEŞİ BASINA KIZDI

5 yıldızlı bir otelde geceleyen Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'nın tahliyeye ilişkin Türk medyasında yer alan haberlerden ötürü agresif tavırları dikkat çekti. Ağca'nın geceyi nasıl geçirdiği yönündeki bir soru üzerine Adnan Ağca, "Türk medyasında yer alan haberlerle dünya basınında yer alan haberleri kıyasladı. Tahliyeye ilişkin televizyonlarda yer alan haberleri izledi" dedi. Adnan Ağca, ağabeyini ziyaret eden Hasan Pala ile Mehmet Kurşun'la ne konuştuğu sorusunu ise yanıtlamadı. Ağca dün öğleden sonra Ankara'dan İstanbul'a hareket etti. Lincoln marka araçla otelden Ağca, bir süre sonra Passat marka araca bindi, Bolu yakınlarında da yeniden araç değiştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber