Vali yardımcısı ?bedava kömüre fesat'tan 22 yılla yargılanacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ocak 2010 08:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ali DAĞLAR

İzmir Vali Yardımcısı Ferhat Çağlar hakkında, İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı'yken 9 bin muhtaç aileye ücretsiz 9 bin ton kömür dağıtımını alan firmadan çıkar sağlamak ve ihaleye fesat karıştırmaktan 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Daha önce adı, ABD'deki bir Ermeni kilisesinin gönderdiği 10 tonluk yardımı iktidar yandaşlarına dağıtmasıyla anılan Çağlar, kömür dağıtım ihalesini kazanan Akyol Nakliyat'tan ?vakfa otomobil lazım? diyerek aldığı parayı, menfaatine kullanmakla suçlanıyor. Davada, vakıf müdürü Aydın Mert ile Çetin ve Birol Akyol'un da yargılanacak.

İmza öncesi pazarlık

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesine göre Ferhat Çağlar, ihale sonrasında vakıftan Yeşim Garan'ı arayarak, vakıf müdürü Aydın Mert ve Çetin Akyol'un saat 17.00'den sonra makamına çağırdı. Çetin Akyol, akrabası Birol Akyol'u gönderdi. Çağlar, Akyol'a, ?Hayırlı olsun, sözleşmeyi imzalayacağız. Vakfımıza katkıda bulunmak ister misiniz? Vakfımızın otomobile ihtiyacı var, 35 bin lira civarında? dedi. Akyol'un, ?Bu çok fazla, ödeyemeyiz? demesi üzerine pazarlık başladı. Pazarlık tıkanacakken Aydın Mert, ?Beldelerde ihtiyaç sahiplerine kömürü belediyeler dağıtsın, aradaki farkla bize otomobil alın? teklifini götürdü. Akyol, nasıl bir otomobil istediklerini sordu. Ferhat Çağlar, ?Ben vakfa alacağımı söyleyerek daha ucuza alırım? diyerek, nakit istedi. Akyol kömürü belediyelerin dağıtması halinde en fazla 20 bin lira vermeyi kabul etti, sözleşme imzalandı. İlçe merkezinde yüklenici firma, beldelerde belediyeler dağıtım yaptı. İddianamede, 800 ton kömür dağıtılmadığı halde dağıtılmış gibi evrak düzenlendiği, ihaleye fesat karıştırma suçunun işlendiği yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber