Metrobüs zammı geri çekiliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2010 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Metrobüs zammının yargı kararının ellerine ulaşmasının ardından iptal edileceğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs zammının iptaline yönelik yaptıkların itirazın reddedildiğinin hatırlatılması ve eski tarifelere ne zaman dönüleceğinin sorulması üzerine de "Mahkeme kararı henüz elimize gelmedi. İtiraz reddedildi ve şu anda bir yargı süreci var. Gereğini belediye yapacaktır ve yargı kararına uymak zorundayız." dedi. "Eski tarifeye dönmek için mahkeme kararının gelmesi lazım" diyen Topbaş, "Çünkü yargının nasıl karar verdiğini, hangi koşulları öngördüğünü bilmiyoruz. Ona göre ilgili birimimiz çalışma yapacak. Mahkemenin verdiği karara uymak zorundayız." diye konuştu.

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dün yaşanan deniz otobüsü kazasıyla ilgili olarak, "Kazanın nedeni raporlar sonucunda ortaya çıkacak. Büyük bir facianın eşiğinden dönülmüş bir olayı yaşadık." dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. İstanbul'da dün akşam yaşanan deniz otobüsü kazasını değerlendiren Topbaş, "Çok şükür ki büyük bir sıkıntı yaşamadık" dedi. Bu kazanın çok daha farklı sonuçlar doğurabileceğini dile getiren Topbaş, bundan dolayı üzüntülü olduğunu söyledi. "Arkadaşlar bu konuyla ilgili bir çalışma ve araştırma yapıyor" diyen başkan Topbaş, "Diğer taraftan liman müdürlüğü de bir çalışma yapıyor. Ne olup bittiği daha sonra raporlarla ortaya çıkacak. İki yaralımız var ve ben onlara şifa diliyorum. Deniz otobüsünde bulunan vatandaşlarımıza ve İstanbul'a da geçmiş olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü vurgulayan Topbaş, "Neden, nasıl gerçekleştiği raporlar sonucunda ortaya çıkacak. Sonuçlar çıkmadan konuşmak doğru olmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber