Yönetici atamada yine hata, yine Hatay

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2010 20:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

?Hatay İl MEM fen liselerine müdür yardımcısı atamasında yanlış yapıyor? haberimizde Hatay İl Mili Eğitim Müdürlüğünün yönetici atamada yanlış yaptığını vurgulamıştık bu haberimiz üzerine milli eğitim hatasını düzeltmişti, ama benzer konuda Hatay İl Mili Eğitim Müdürlüğü müdür atamalarında bir yanlışa daha imza attı. Mesleki ve Teknik eğitim kurumlarına laboratuvar ya da meslek dersleri öğretmeni yerine Felsefe, Matematik ve Beden Eğitimi gibi branştaki öğretmenlerini atadı.

Kız Meslek Liseleri, Endüstri Meslek Liseleri, İmam Hatip Liseleri ve Sağlık Meslek Liselerinin Mesleki ve Teknik eğitim kurumu oldukları yönetmelikte belirtilmiştir.

Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğindeki 7.madde (b) bendi; ?b) Okul öncesi eğitim kurumlarına atanacaklarda, okul öncesi veya çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olmak; halk eğitimi merkezi ile öğretmen evi ve akşam sanat okulu yöneticiliklerine atanacaklarda herhangi bir alan öğretmeni olmak; rehberlik ve araştırma merkezi yöneticiliklerine atanacaklarda rehber öğretmen veya özel eğitim öğretmeni olmak; mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdürlüklerine atanacaklarda atölye, laboratuvar ya da meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olmak; turizm eğitim merkezlerine atanacaklarda otelcilik ve turizm meslek liselerine atölye laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olmak; mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı ile diğer eğitim kurumlarının her kademedeki yöneticiliklerine atanacaklarda ise Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre atamasına esas olan alanların karşılarında gösterilen derslerle sınırlı olmak üzere, atanacağı okul ve kurumda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak,?

hükümlerine göre de Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdürlüklerine atanacaklarda atölye, laboratuvar ya da meslek dersleri öğretmeni olma şartı bulunmaktadır.

Bu şartlar ortada iken Hatay Atama inhası incelendiğinde 9 öğretmenin kültür dersleri branşında olmasına rağmen mesleki ve teknik eğitim kurumlarına müdür olarak atandığı görülmektedir.

Bakanlığın müdür atamalarına yönelik ?MEB Yönetici Atamada son gelişmeler? haberimizde toplu olarak yer verdiğimiz Sağlık Meslek Liseleri, ÇPL ve İmam Hatip Liseleri ile ilgili görüş yazıları bulunmasına rağmen bu şekilde bir hatanın neden kaynaklandığı merak konusu olmuştur.

Hatay müdür atamaları inhası için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber