Maliye Bakanı Şimşek: Eylem komploya dönüştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2010 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tekel işçilerinin eylemine ilişkin "Hak arama mukaddestir, ancak bu hak arama mücadelesi hükümete karşı komploya dönüşmüştür, siyasi istikrarı bozmaya yönelik eyleme dönüşmüştür" dedi.

TV 24'te bir programa katılan Maliye Bakanı Şimşek, sendikaların Tekel işçilerinden çok kendi çıkarlarını düşündüğünü, Tekel işçilerinin 4/C'ye geçmesiyle birlikte sendikaların yıllık 4,9 milyon liralık gelir kaybına uğrayacağını bildirdi.

Şimşek, sendikaların Tekel işçilerinin hak kayıplarıyla çok fazla ilgilenmediğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Burada işçiler yanlış yönlendiriliyor. İşçileri ister Hakkari'ye gönderin, isterseniz asgari ücretle çalıştırın. Sendikaları çok fazla ilgilendirmiyor. Onların sıkıntısı, üye ve gelir kaybıdır."

Tekel'in özelleştirme sürecinin kendi hükümetleri döneminde başlamadığına işaret eden Şimşek, Tekel'in, dönemin başbakanı Bülent Ecevit zamanında, MHP'nin de koalisyon ortağı hükümet döneminde özelleştirme kapsamına alındığını hatırlattı.

Ankara'da eylem yapan işçilerin dışında bir çok Tekel işçisinin 4/C'de çalışmak için başvuruda bulunduğuna dikkati çeken Şimşek, ilk iki günde 450 işçinin 4/C'li çalışmak için başvuruda bulunduğu bildirdi.

Şimşek ayrıca, yaklaşık 4 bin 500 işçinin de hesaplarına yatırılan parayı çektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber