'Yıldız Teknik'teki usulsüzlükte sorumluluk eski dekanın'

Haber Giriş : 09 Şubat 2005 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde bankalarda açtıkları hayali hesaplarla zimmetlerine para geçirdikleri iddia edilen Banu Doğrusöz, Nejat Yalçınlar ve Hülya Şimşek'in davalarına Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Sanıklardan Fen Edebiyat Fakültesi Sekreteri Nejat Yalçınlar'ın avukatı Adil Güreşçi zimmet suçunda sorumluluğun dönemin ita amiri Fen Edebiyat Fakültesi dekanı ve halen üniversitenin rektörlüğünü yürüten Prof. Dr. Durul Ören'de olduğunu söyledi. Yalçınlar'ın tek başına sorumlu tutulamayacağını belirten Güreşçi, tutuklu bulunan müvekkilinin tahliyesini istedi. Mahkeme başkanı, avukatın bu talebini reddederek üç kişilik bilirkişi heyeti oluşturulup evrakların incelenmesine karar verdi. Davanın dünkü duruşmasında üniversitenin Personel Daire Başkanlığı'nda dönemin Şube Müdürü Nurten Sertaş, tanık olarak dinlendi. Sertaş avukat Güreşçi'nin "Maaş bordrolarında kimlerin imzası bulunuyordu?" sorusunu, "Tam olarak emin değilim ama fakülte ita amirinin (Dekan) ve fakülte sekreterinin imzaları bulunuyor." şeklinde cevapladı.

Mahkeme başkanı, sanık Nejat Yalçınlar ve Banu Doğrusöz'ün tutukluluk hallerinin devamına ve gıyabi tutuklu Hülya Şimşek için emniyete gönderilen yazının beklenmesine karar verdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber