Sağlık raporuyla kaytaran 114 polis pasif işlere atandı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Şubat 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emniyet Müdürü Özdemir, sağlık raporu alarak işe gelmemeyi alışkanlık haline getiren aralarında rütbelilerin de olduğu 114 personeli semt karakollarına gönderdi

? Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, doktor raporu alarak işe gelmeyen aralarında rütbelilerinde bulunduğu 114 polisi pasif görevlere çekti. Personel Şube Müdürü'nden haftalık brifing alan Özdemir, raporlu personel sayısının yüksek olduğunu görünce raporları tek tek inceledi. Raor almayı alışkanlık haline getiren personeli semt karakolları emrine atadı.

RAPOR ALIŞKANLIK HALİNE GELMİŞ

Göreve geldiği günden beri istirahatlı, izinli, raporlu personel sayısının sürekli yüksek olmasından yakınan Ankara Emniyet Müdürü Özdemir, geçtiğimiz hafta başı Personel Şube Müdürlüğü'ne doktor raporlu memurların belgelerini incelemelerini istedi. Doktor raporu alarak işten kaytarmayı alışkanlık haline getirdiği tespit edilen aralarında rütbelilerin de bulunduğu 114 personel hakkında birim amirlerinden bilgi alan Özdemir, ?Polislik özveri ister. Gözü çalışmakta olmayan ne rütbeli ne de memur istemiyorum? diyerek bu personeli pasif görevlere kaydırdı. Bu isimler Özdemir'in tamilatıyla, semt karakolları ve hassas bölgeleri koruma müdürlüğü emrine atandı.

ÖZDEMİR'İN SON TALİMATI: OKUYUN

Raporla işten kaytaran personelin gözyaşına bakmayan Orhan Özdemir daha öncede yayınladığı tasarruf ve personelin eğitimine yönelik genelgelerle gündeme gelmişti. Görevdeyken soğan, sarımsak gibi kokulu gıdaların tüketilmemesini isteyen Özdemir, kilolu polislerin de spor ve rejim yaparak zayıflamalarını istemişti. Ankara Emniyet Müdürü Özdemir, polislere ?Ankara polisinin sürekli okuyarak kendini yetiştirmesini istiyorum? diyşe seslendi. ? ZAFER KÜTÜK

Tasarruf genelgesi

Orhan Özdemir'in tasarruf genelgesindeki emirlerden bazıları şöyleydi: ?Akkor lamba yerine fluoresan ampul kullanılacak, çift fluoresan lambalardan biri iptal edilecek?, ?Görev haricinde kullanılmayan, bilgisayar, televizyon vb elektrikli aletler kapalı tutulacak?, ?Arızalı musluk ve sifonların tamiri en kısa sürede yapılacak?, ?Özel otolar kesinlikle hizmet binalarından temin edilen sular ile yıkanmayacak?, ?Hizmet binalarının bahçe beton zeminleri, asfalt ve kaldırımları serinlemek amacı ile sulanmayacak?, ?Telefon görüşmeleri üç dakikayı geçmeyecek?.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber