Tekel işçisiyle polis arasında arbede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2010 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tek-Gıda İş Sendikası'nın Sakarya Caddesi'nde düzenleyeceği basın toplantısına katılmak için Ziya Gökalp Caddesi'ne yürümek isteyen TEKEL işçileriyle polis ekipleri arasında arbede yaşandı.

TÜRK-İŞ Genel Merkezi önündeki eylem alanından Tek-Gıda İş Sendikası'nın düzenleyeceği basın açıklamasına katılmak isteyen TEKEL işçileri, Sakarya Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Daha sonra slogan atarak Ziya Gökalp Caddesi'ne yürümek isteyen işçilerle, buna engel olmak isteyen polis ekipleri arasında arbede çıktı.

İşçiler, çevik kuvvet ekiplerinin Bayındır Sokak üzerinde önlerini kesmesi üzerine tekrar Sakarya Caddesi'ne yöneldi. Basın açıklamasının yapılacağı alana gelen işçiler, 4/c düzenlemesi aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Yapılan basın açıklamasında ise 57 gündür sokakta yatan TEKEL işçilerinin sadece kendileri için değil, tütün çiftçisi için de eylem yaptığı belirtildi.

"İşi olmayanın ekmeği yok, ekmeği olmayanın huzuru yok, huzur olmayan yerde de barış yok" ifadelerine yer verilen açıklamada, fabrikanın iş, ekonomi, refah demek olduğu kaydedildi.

TEKEL fabrikalarının satılmasının en büyük günah olduğu savunulan açıklamada, 4/c uygulamasının ya açlık ya yoksulluk anlamına geldiği, TEKEL işçilerinin ise her iki seçeneği de reddettiği ifade edildi.

TEKEL işçilerine destek veren Türk Harb-İş Sendikası üyeleri adına da Genel Başkan Ahmet Kalfa bir basın açıklaması yaptı.

4/c düzenlemesinin hemen ve tüm sonuçlarıyla kaldırılmasını talep eden Kalfa, "4/c statüsüne geçirilen işçiler, günümüz dünyasında uluslararası sözleşmelere aykırı biçimde çalıştırılmak istenen 'modern köleler' gibidir" görüşünü savundu.

Kalfa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı hükümet üyelerinin, TEKEL işçilerinin sorununu "sıradan bir bütçe ve para sorunu" olarak tanımladıklarını savunarak, sendikalarının TÜRK-İŞ ve diğer konfederasyonların, TEKEL işçileri ile ilgili aldığı eylem kararlarını desteklemeyi de sınıfsal ve sosyal sorumluluk olarak gördüklerini aktardı.

Konuşmaların ardından, işçiler tekrar TÜRK-İŞ Genel Merkezi önüne geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber