Memurun unutkanlığı, sağlık ocağının ismini değiştirtti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2010 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta yeni hizmet binasına taşınan Mehmet Akif Ersoy Sağlık Ocağı'nın yeni tabelasında "Ersoy" soyismi unutuldu. Hatanın, Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışma sırasında memurun sağlık ocağının ismindeki "Ersoy" soyadını unutmasından kaynaklandığı belirtildi.

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un adını taşıyan mahalledeki sağlık ocağının taşınması sırasında ilginç bir unutkanlık olayı yaşandı. Yaklaşık 4 yıl süreyle bir apartmanın zemin katında hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Sağlık Ocağı, 2008 yılında eski yerin karşısına yaptırılan yeni binaya taşındı. Yeni sağlık ocağının tabelasında 'Ersoy' ismi unutularak 'Mehmet Akif Sağlık Ocağı' ibaresi yer aldı. Hatanın, Sağlık Müdürlüğü'nde görevli bir personelin, taşınma öncesi Sağlık Bakanlığı ile müdürlük arasındaki yazışmalarda 'Ersoy' ismini eklemeyi unutmasından kaynaklandığı açıklandı. Sağlık ocağının ismi bu nedenle yazışmada gönderildiği şekli ile onaylandı. Bakanlığın onayının ardından sağlık ocağının tabelası da 'Mehmet Akif Sağlık Ocağı' şeklinde asıldı.

Eski sağlık ocağının üzerinde oturduğunu belirten mahalle sakinlerinden Adem Aslaner, taşınma sırasında yapılan tabeladaki isim hatasının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Hatanın yazışmaları yapan memurun unutkanlığından kaynaklandığnıı doğrulayan Sivas İl Sağlık Müdürü Dr. Vakkas Özmercan, burasının kısa süre sonra aile sağlığı merkezine döşüntürüleceğini söyledi. Özmercan, "Biz de isimde yaşanan hatayı yeni düzenlemeyle çözeceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber