Beyşehir Gölü'nde silah ve mühimmat araması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'nın Beyşehir İlçesi'nde göl kenarında silah ve mühimmat gömüldüğü iddiasıyla kazı çalışması başlatıldı.

Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz nezaretinde öğleden sonra ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta Beyşehir Gölü kenarına giden görevliler iş makinalarıyla kazıya başladı. Güvenlik güçlerinin kimseyi yaklaştırmadığı bölgede çalışma yapan ekibin, silah ve mühimmat aradığı belirtildi.

KONYA VALİSİ DOĞAN,´KAZI ÇALIŞMASININ ERGENEKONLA BAĞLANTISI YOK´

Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Üstünler Belediyesi'nin Beyşehir Gölü kıyısında bulunan tel örgü ile çevrili Atapark adlı sosyol tesislerinde, göle yaklaşık 100 metre mesafedeki ağaçlık alanda iş makinasıyla yapılan kazı çalışmasında silah ve mühimmat aranıyor.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, kazı çalışmalarının Ergenekon operasyonu ile bağlantısının olmadığını söyledi. Vali Doğan, silah kaçakcılığı ile ilgili yapılan ihbar doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığı tarafından kazı çalışmalarına başlanıldığını ve şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanılmadığını belirtti.

İKİ AYRI NOKTADA KAZI ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz'un nezaretinde bugün öğleden sonra Beyşehir Gölü'nün kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta Dilayla mevkisinde bulunan ve Üstünler Belde Belediyesi'ne ait Atapark Sosyal Tesisleri'nin göle yaklaşık 100 metre mesafesindeki ağaçlık alanda, jandarma eşliğinde iş makinasıyla kazı çalışması başlatıldı. Sillah ve mühimmat arandığı belirtilen kazı çalışmaları iki ayrı noktada yapıldı.Bir iş makinası ilk olarak yaklaşık 50 metrekare alanda kazı çalışması yaptı. Ardından yaklaşık 100 metre ileri de yaklaşık 100 metrekare alanda 2 metre derinliğinde ikinci bir kazı çalışmasına başlandı. Kazı çalışmalarına halen devam edilirken, şu ana kadar her hangi bulguya rastanılmadığı bildirildi.

JANDARMA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Kazı çalışmaları sırasında jandarma geniş güvenlik önmeli aldı. Kazı çalışması yapılan alanın etrafından güvenlik şeridi çekildi. Basın mensuplarının görüntü alınmasına da izin verilmedi. Görüntü alınmasının yasak olduğu belirtildi. Basın mensupları yaklaşık 1 kilometre uzaktan görüntü ve fotoğraf çekmeye çalıştı.

ERGENEKONLA BAĞLANTISI YOK

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'da, yapılan kazı çalışmalarının Ergenekon Operasyonları ile bağlantısı olmadığını söyledi.

DHA muhabirinin telefonla sorularını cevaplayan Vali Doğan, Ergenekon operasyonu ile bağlantısının olup olmadığının sorulması üzerine, "Beyşehir'de yapılan kazı çalışması aktüel olaylarla bağlantısı yok. Eskiden kaynaklı olaylar. Cumhuriyet Savcılığı'na silah kaçaklığı yapan kişilerin arama yapılan bölgeye silah ve mühimmat gömdüğü şeklinde gelen ihbar üzerine çalışma başlattı. Şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadı."dedi.

SOSYAL TESİSİMİZ İKİ YILDIR KULLANILMIYOR

MHP'li Üstünler Belde Belediye Başkanı Ethem Özgür'de kazı yapılan alanın belediyeye ait sosyal tesis olduğunu fakat iki yıldırda kullanılmadığını söyledi. Özgür, " Kazı yapılan alan tel örgü ile çevrili 147 bin metrekare alını kapsıyor. Bunun yaklaşık bin metrekaresinde binalar oluşturmakta. Burada daha önce gazino vardı. Belediye Meclisimiz ve halkımız bu tesisin gazino olarak işletilmesini istemediği için kapatıldı. Yaklaşık iki yıldırda binalar ve bölge boş bir vaziyette kullanılmıyordu. 2009 yılı içinde de burayı ihaleye çıkartık. Bir şirket ihaleyi aldı. Şu an tadilat çalışması yapıyor. Arada piknik alanı, karavan parkı, restoran olarak işletecek. Öğleden sonra bölgede kazı yapılacağına dair bilgi geldi. Jandarma eşliğinde bölgeye gittik. Kazı çalışması yapıldı. Bildiğim kadarı ile şu ana kadar herhangi birşey bulunmadı."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber