Danıştay'ın kararı protesto edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 8. Dairesi'nin, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasını öngören kararının yürütmesini durdurma kararı, Çanakkale ve Elazığ'da protesto edildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇOMÜ) bir grup öğretim üyesi, ortak basın açıklaması yaptı.

Farklı katsayı uygulamasının akademik bir konu olmasına rağmen üniversiteler dışında bir çok kurum ve kuruluşun bu konuda görüş bildirdiği hatırlatılan açıklamada, üniversite mensupları olarak akademik bakış açısının da kamuoyuyla paylaşılması gerekliliğinin görüldüğü bildirildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kendi istediği alanda eğitim alma hakkı bulunmaktadır ve bu hak Anayasa ile denetim altına alınmıştır. Bu bağlamda kendi eğitim kurumlarında yetişmiş insanların, orta öğretimden yüksek öğretime tam bir eşitlik gözetilerek geçmesini sağlamanın, devletin yasalarla tanımlanmış bir görevi olduğunu düşünmekteyiz. Eğitimi bir fırsat değil hak olarak gören ve bu hakkın da dayanağını hukuktan aldığına inanan bilim insanları olarak, gençlerin eğitim almalarına engel teşkil eden sorunların çözümünün akademik düşünce ortamında ve sorunun paydaşlarının katılımıyla sağlanacağına inanıyoruz.''

-ELAZIĞ-

Elazığ İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ELİMDER) üyeleri de, Danıştay'ın farklı katsayıyı durdurma kararını protesto etti.

ELİMDER Başkanı Hüsamettin Gül, Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde yaptığı basın açıklamasında, yıllardır kamuoyunun vicdanını kanatan katsayı uygulamasını düzelten YÖK'ün büyük bir yanlıştan döndüğüne ve katsayı adaletsizliğini ortadan kaldırdığına dikkati çekti.

Danıştay 8. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla yüzbinlerce aile ve öğrencinin mağdur olacağını hatırlatan Gül, katsayı uygulamasının zaten Anayasa'nın ''eşitlik'' ilkesine aykırı olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber