Arınç'ın özrünü yetersiz buldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, aralarında yaşanan ?oda basma? tartışmasından sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dilediği özrü yeterli bulmadı.

Mumcu, ?Şahsımla ilgili özrü kabul edebilirdim. Ancak asıl özür dilenmesi gereken yer, Meclis Başkanlığı, dolayısıyla TBMM'nin manevi kişiliğidir. Yapılan işin yanlışlığının idrak edildiğini ortaya koyması açısından özür elbette anlamlı ve önemlidir; ama bu özür, o özür değildir? dedi.

Mumcu yaptığı yazılı açıklamada, Arınç'ın odasına bakan değil milletvekili olarak girdiğine ilişkin sözlerini hatırlatarak, ?Başbakan Yardımcılığı, istenince kullanılan istenmeyince emanetçiye bırakılan bir unvan mıdır? diye sordu. Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Durmadan yinelediği ?sade milletvekilliği', ezbere bildiğini söylediği İç Tüzüğün 63'üncü maddesini ortadan kaldırmaz. Sürekli işaret ettiği deneyimini aktarma yerinin Başkanlık makam odası değil, aynı İç Tüzük gereğince Genel Kurul ve Milletvekili kürsüsü olduğunu bilmesi gerekirdi. Nedenini anlayamadığım o derin öfke, geçici bir bellek kaybına mı neden olmuştur, yoksa aklın önüne mi geçmiştir? Öte yandan, objektif veriler, yaşananlar apaçık ortadayken ?duygusallığa' sürekli vurgu yapması dikkat çekicidir. Bu yaklaşım, kadını mümkünse eve mahkum etmek isteyen, onu daima aciz ve korunmaya muhtaç, akıl ve mantık kullanmayı bilmeyen bir varlık olarak gören zihniyetin, kadını görmek istediği yer ile fiilen gördüğü yer arasındaki farktan duyduğu rahatsızlığı sergilemektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber