İlköğretim okulu, su borcu nedeniyle icralık oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 11:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bayburt'taki bir ilköğretim okulu, ödenmeyen su borcu nedeniyle belde belediyesince icraya verildi.

Merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Konursu beldesindeki Milli Eğitim Vakfı Konursu İlköğretim Okulu, yasal faiziyle birlikte biriken 7 bin 465 liralık su borcunun ödenmediği gerekçesiyle, Konursu Belediyesince alacağın tahsili için icraya verildi.

Konursu Beldesi Belediye Başkanı Osman Karabulutoğlu yaptığı açıklamada, Belediye Gelirler Kanunu ve diğer kanunların kendilerine verdiği yetkileri kullanarak, belediyenin alacaklarını tahsil etmeye çalıştıklarını söyledi.

29 Mart seçimleriyle başına geldikten sonra yaptıkları çalışmalarda su tahsilatının önemli ölçüde ihmal edildiğini tespit ettiklerini ve tahsil edilemeyen su borçlarının neredeyse zaman aşımına uğrayacağını gördüklerini ifade eden Karabulutoğlu, ?Bunun üzerine konuya ilişkin çalışmalar başlattık. Yapılan bu çalışmada belediyeye birikmiş su borcu olan abonelerimize önce ihbar gönderdik, sonra ihtar gönderdik ve ayrıca belediye hoparlörlerinden su borcu olan abonelerimizin borçlarını ödemesi için 5 ay süreyle ilan yaptık? diye konuştu.

?BELEDİYENİN OTORİTESİNİ SAĞLAMAK İÇİN İCRAYA VERDİK?

Vatandaşların birikmiş su borçlarını kolayca ödeyebilmeleri için taksit imkanı da sunduklarını anlatan Karabulutoğlu, ?Uygulanan bu süreç içerisinde bazı abonelerimiz borçlarını tamamen öderken bazı abonelerimiz ise borçlarını taksitlendirerek ödeme yoluna gitti. Belediyemize biriken su borcunu ödememekte direnen aboneler ise belediyenin otoritesini sağlamak için icraya verildi? dedi.

Konursu'daki içme suyunun terfili sistemle keson kuyudan, irtifası yüksek olan bir mahalle motopompla basıldığını ve bunun da belediyeye aylık olarak 3 bin lira civarında bir maliyet getirdiğini belirten Karabulutoğlu, şöyle devam etti:

?Gelirlerimiz sınırlı. Beldemizin nüfusu da düşük olduğu için İller Bankası'ndan gelen hisselerin tamamı cari harcamalar ve personel maaşlarına gidiyor. Bunun için gerek 2464 Sayılı Belediye Gelirler Kanunu ve gerekse diğer kanunlardan kaynaklanan gelirlerimizi tahsil etmek zorundayız. Aksi takdirde belediyenin idamesi söz konusu olamaz. Bunun için de belediyemizin kimde ve nerede alacağı varsa ayrım yapmaksızın tahsil etmek zorundayız.?

Bu çalışmalar kapsamında, söz konusu okulun da biriken 7 bin 465 lira biriken su borcunun tahsili için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne resmi olarak bilgi verilmesine rağmen bir geri dönüş olmadığını belirten Karabulutoğlu, ?Mecburen, alacağımızın tahsili için bu yolu seçtik. Ancak okulumuzun ihtiyaçlarını belediyemiz imkanları ölçüsünde karşılamaya her zaman hazırız. Ama hukuka intikal eden ve tahakkuk edilen bir borcun da geriye alınamayacağını ifade ediyorum? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı ile okul yetkilileri ise konuya ilişkin bir açıklama yapmak istemediklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber