Şubenin perdesi çeteden

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 08:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Orhan YURTSEVER- Tamer OSKAY- Özlem SEZER

Aralarında polisin de olduğu göçmen çetesinin lideri ifadesinde Yabancılar Şubesi'ndeki perdeleri ve makam odasındaki eşyaları kendisinin aldığını öne sürdü

Göçmen kaçakçılığı çetesinin İstanbul Emniyeti'ndeki işlerini yürüttüğü öne sürülen Recep D., Yabancılar Şube Müdürlüğü'ndeki bütün perdeleri ve müdürün makam odasındaki bazı eşyaları yenilediklerini iddia etti. Tefrişat talebinin bizzat şube müdüründen geldiğini de öne süren Recep D., karşılığında herhangi bir yasa dışı işlerinin olmadığını savundu. 8 aylık teknik takibin ardından İstanbul, Ankara ve Malatya'dakioperasyonlarda, sahte evrakla rüşvet vererek örgütlü göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 39 kişiden 26'sı tutuklandı. Aralarında İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde görevli bir emniyet amiri, 5 polis memuru ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan 2 üst düzey görevlinin de bulunduğu şüpheliler, önceki gece mahkemede saat 23.00'ten 05.00'e kadar sorgulandı. Recep D., "Yabancılar Şube Müdürlüğü'ndeki tefrişat, müdür Ali Ç. tarafından talep edildi ve yerine getirildi. Emniyet Amiri Zeki K.'nın talebi olmadı. Tefrişat karşılığı Yabancılar Şubesi'nde herhangi yasa dışı işlem olmadı" dedi.

'YAPTIĞIM İŞ YASAL'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda görevli Necip S. ise, bakanlığın iki Yabancılar Daire Başkanlığı'ndan birinde çalıştığı dönemde yolsuzluğun önlenmesi için bir sistem geliştirdiğini öne sürdü, bir kravat ya da 300-500 liraya tenezzül ettiği iddiasını kabullenemediğini söyledi. Emniyet Amiri Zeki K., "İkamet tezkeresi alma hakkı olan yabancılara belli sıra ve hiyerarşi içinde belge verilmektedir. İmza aşamasında 4 imzadan üçüncüsü bana aittir. Benden sonra da şube müdürü imzalar" diye konuştu. 26 yıllık polis memuru Hamza M. bağırsağında tümör olduğunu ve bakım için eşine muhtaç olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber