Kuvveli yağış uyarısı-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2010 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı bölgelerimiz yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Yarın akşama kadar iç ve batı kesimlerde görülecek olan yağışların, akşam ve gece saatlerinde İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Antalya, Isparta ve Burdur, öğle saatlerinden itibaren Yozgat, Sivas, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Samsun, Amasya, Ordu ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerimizde 4 ila 6 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Doğu bölgelerde kuzey ve batı, Batı bölgelerimizde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, akşam ve gece saatlerinde İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Antalya, Isparta ve Burdur, öğle saatlerinden itibaren Yozgat, Sivas, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Samsun, Amasya, Ordu ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, yıldırım düşmesi, taşkın, ulaşımda aksamalar v.b.) karşı ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ LODOS UYARISI: Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden İç Anadolu'nun güneyi ve Ege'nin iç kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara geneli ile Ege kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi beklendiğinden başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vs.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR ERİMESİ ve MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda meydana gelebilecek kar erimesi ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Bursa ve Bilecek çevreleri, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı gececek. Yağışların, bölgenin güneyinde (İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz ile zamanla bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Ankara ve Eskişehir çevreleri ile yarın (Pazar) bölge geneli sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, yarın (Pazar) öğle saatlerinde Sivas ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar bölgenin güneyinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren Çorum, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çorum, Samsun, Amasya, Ordu ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar erimesi ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgar, yarın (Pazar) sabah saatlerinde Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren batısı (Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Anadolu'nun doğusunda kar erimesi ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Pazar) zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber